Avui es defineix l’organització del govern i les seves retribucions

En el Ple Municipal d’avui es definirà  l’organització del govern municipal, s’establiran les sessions plenàries així com el funcionament de les juntes de govern, les comissions informatives. Finalment es decidirà sobre els sous i les percepcions econòmiques que rebran els càrrecs electes i grups municipals en aquesta legislatura.

Podeu descarregar l’’ordre del dia aquí: http://www.blanes.cat/ordre/20150702

Tal com esmenta l’ordre del dia en aquest Ple es donarà compte (per tant, sense ser sotmesos a votació) de tres decrets 2015001218, 2015001219 i 2015001170 . Els dos primers corresponen al cartipàs municipal, amb la distribució de les regidories i les àrees que portarà cadascun dels vuit regidors de l’equip de govern. El tercer decret fa referència a la continuació i finalització de contracte d’un càrrec de confiança, que ja venia l’anterior legislatura.

nou ple

Els següents punts (del quart al setè) tractaran sobre la periodicitat i funcionament de les sessions del Ple (dia i hora), la designació dels portaveus de cada grup polític, la creació i composició de les sessions informatives (on assisteixen els regidors) i finalment sobre el nomenament dels representants en els òrgans col·legiats i consells municipals que siguin competència del Ple (entre ells Aigües de Blanes, els llistem tots al final*).

El vuitè i darrer punt del Ple tractarà (amb debat i votació) sobre l’aprovació (o no) del règim de dedicacions i indemnitzacions dels membres de la Corporació. És a dir: els sous i les percepcions econòmiques que rebran els càrrecs electes (tant de l’equip de govern com de l’oposició) i la subvenció per a cada grup municipal amb representació pel fet de tenir representació a l’Ajuntament de Blanes.

La proposta que l’equip de govern portarà al plenari és, a molt grans trets, la següent: l’Alcalde cobraria un sou 55.000 € bruts l’any i la primera tinent d’Alcalde de 45.000€ bruts l’any, els dos casos amb dedicació completa. A més es manté la subvenció per cada grup municipal de 500 € mensuals (actualment amb vuit grups representats al consistori). Es varia el sistema de retribució dels càrrecs, passant d’indemnitzacions que anteriorment eren mensuals a rebre-les en funció de l’assistència, preveient un augment del 15%, en el cas que no hi hagin absències i sense comptar amb el sou de la nova dedicació exclusiva.

*Llistat òrgans col•legiats i consells municipals

Aigües de Blanes, S.A., Consorci de Salut i d’Atenció Social de Catalunya, Consell Municipal de Cultura, Consell Municipal de les Persones Grans, Consell Municipal de Joventut, Consell Escolar Municipal, Consell Municipal d’Esports, Consell Municipal de Turisme, Fundació De l’ Hospital Asil Sant Jaume, Fundació Privada Aspronis, Fundació Privada El Vilar, Consorci Localret, Consorci de la Costa Brava, Junta de Compensació de Can Borell, Junta de Compensació de Mas Florit, Junta de Compensació de Valldolig, Junta de Compensació del Pla Parcial Costa Brava, Consell Rector del Paratge Natural d’ Interes Nacional de la Finca Pinya de Rosa, Comissió Rectora del Teatre Municipal, Federació de Municipis de Catalunya, Associació Catalana de Municipis, Mútua Asepeyo, Assemblea Local de la Creu Roja, Comunitat d’ Usuaris de l’Aparcament Soterrani del Passeig Cortils i Vieta, Consell d’ Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona-Cilma, Associació de Turisme La Selva, Comissió de Control i Seguiment del Servei de Transport Col•lectiu Urbà, Fons Català de Cooperació i Solidaritat, Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat, Consorci Portal de La Costa Brava Illa de Blanes, Consorci Comunicació Local (CCL), NORA, Dipsalut, Consorci Normalització Lingüística, Associació Estimem les Ermites de Blanes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s