La CUP demana propostes concretes i dotar de contingut el cartipàs municipal

La formació s’ha mostrat molt crítica amb la depesa per retribucions econòmiques a regidors i grups polítics

L’Ajuntament de Blanes va celebrar ahir un Ple extraordinari on es va definir el cartipàs municipal, amb la distribució de les regidories i les àrees que portarà cadascun dels vuit regidors de l’equip de govern, fruit del pacte PSC i CiU, i les percepcions econòmiques que rebran els càrrecs electes i grups municipals en aquesta legislatura.

Al llarg del debat Jaume Pujadas, portaveu de la CUP, va manifestar el seu desacord amb la manera amb què s’ha comunicat a la ciutadania la configuració del nou equip de govern. Segons Pujadas “el cartipàs municipals no és, al nostre entendre, un mer repartiment d’àrees i parcel·les de poder, sinó que hauria d’anar inevitablement lligat a un projecte polític clar per Blanes”. En aquest sentit, Pujadas ha remarcat que “no ens preocupa gens el repartiment del pastís sinó l’acció de govern i el projecte global que es pensa desenvolupar, i això és precisament el que hem trobat a faltar”.

regidors cup blanes grecia

En aquest Ple també es va debatre i sotmetre a votació la proposta de l’equip de govern sobre els sous i percepcions econòmiques que rebran els regidors i els diferents grups amb representació al consistori. La portaveu de la CUP Clara Castrillo es va mostrar extremadament crítica amb la proposta feta pel nou govern municipal argumentant que “s’ha passat d’indemnitzacions mensuals pels regidors a rebre-les en funció de l’assistència als plens, juntes o comissions, la qual cosa suposa un important augment de la despesa degut sobretot al que ara rebran els regidors a l’oposició”.

La regidora de la CUP ha justificat el vot contrari a la proposta presentada per l’equip de govern i n’ha demanat la seva retirada tot remarcant que “hi votem en contra per ètica política, perquè aquests números no tenen cap mena de sensibilitat social i perquè estan totalment allunyats de la realitat”. Finalment, la CUP ha demanat que es reconsideri la proposta i que es cerquin alternatives que ajustin aquesta despesa a la realitat social de Blanes i ha fet saber que revertirà part dels ingressos institucionals en projectes socials.

Finalment, la CUP ha participat, juntament amb Arran Blanes, Partisans Bohemis i l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge, a una acció reivindicativa que ha tingut lloc a l’inici del ple. Aquesta acció ha consistit en l’entrada al ple de militants d’aquests grups, emmordassats, exhibint i repartint a tots els regidors consignes contràries a l’entrada en vigor de la llei mordassa.

llei mordassa blanes

A més, els regidors han volgut mostrar la seva solidaritat amb el poble grec, seguint la convocatòria del secretariat nacional de la CUP, i ho han fet exhibint una samarreta amb el lema “Per la sobirania dels pobles, contra la dictadura del deute”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s