Rebutjada la proposta de la CUP per a reduir les retribucions dels regidors

El passat dilluns es va celebrar una reunió, a petició de l’equip de govern, per seguir debatent sobre les retribucions econòmiques dels regidors i grups municipals, així com sobre els sous per a les dedicacions exclusives de l’alcalde i de la primera tinent d’alcalde.

Cal recordar que la proposta inicial de PSC i CiU fou rebutjada en el darrer Ple municipal: 9 vots favorables (PSC, CiU), 2 abstencions (ERC), 10 vots contraris (EUiA-ICV, Cs, Batega x Blanes i la CUP). La CUP vam demanar reduir despesa no només rebaixant substancialment els sous de les dues dedicacions exclusives (alcalde i primera tinent d’alcalde) sinó també les indemnitzacions als regidors de l’oposició per assistència als plens, comissions, juntes de portaveus, etc.

El passat dilluns, l’equip de govern va posar sobre la taula dues propostes: la primera d’elles consistia a rebaixar a la meitat els 500 euros mensuals que fins ara rebia cada grup municipal, i la segona es basava en reduccions minses de les indemnitzacions, que al final resultaven en una despesa similar a la de l’anterior legislatura.

Proposta reducció remuneració regidors Cup blanesLa CUP vam posar sobre la taula diverses propostes per fer entendre que es podien assolir reduccions molt més dràstiques i que aquestes eren perfectament assumibles. Només a tall d’exemple: eliminant únicament les indemnitzacions per assistència a comissions informatives i de comptes i reduint lleugerament les retribucions a regidors, les de les juntes de govern i juntes de portaveus, assoliríem un estalvi de poc més de 60.000 euros anuals respecte la proposta de l’equip de govern. Si, a més a més, aquí hi apliquéssim criteris ètics pel que fa als sous de l’alcalde i la tinent d’alcalde (55.000 i 42.500 euros, respectivament) aquesta reducció seria molt més evident. I això seria només un punt de partida per començar a parlar col·lectivament de reduir despesa i assolir un model de retribucions econòmiques justes i socialment ètiques.

Totes les propostes que la CUP va presentar foren ignorades, de manera que no fou possible aprofundir més en cap d’aquestes fórmules. Finalment, es va acabar acceptant la segona proposta de l’equip de govern, de manera que aquesta serà la que, presumiblement, es debatrà el proper ple aquest mateix mes de juliol. Ho podeu consultar i comparar en la imatge que acompanya aquest escrit.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s