La CUP de Blanes demana que la documentació que es debat en els Plens municipals sigui pública

En el darrer Ple municipal la CUP va fer una petició a l’equip de govern demanant fer públiques les actes de treball dels plens municipals. Aquests documents recullen la totalitat de la informació sobre els temes que s’exposen i es debaten en els plens, així com els redactats de les mocions i els acords que el plenari sotmet a votació. A dia d’avui aquesta informació es troba a disposició exclusivament dels grups municipals.

actes treball públiques blanes

La CUP considera que la transparència i l’accés a la informació per part de la ciutadania és un factor imprescindible per poder posar en marxa experiències de participació ciutadana amb unes mínimes garanties. En aquest sentit, la regidora de la CUP Clara Castrillo va manifestar que “cal garantir que tot el que es debat en el plenari sigui accessible per a la ciutadania’’ , tot remarcant que “sense informació i un compromís ferm de les institucions vers la transparència no es podrà garantir la participació real de la ciutadana en els afers públics i en el dia a dia de la política municipal’’.

Per la CUP l’adopció d’aquesta mesura suposaria un primer pas per obrir les institucions a la ciutadania alhora que facilitaria la participació de les entitats i ciutadans en plens municipals. Precisament aquest era un dels punts que la candidatura independentista portava al programa de participació ciutadana amb el qual va concórrer a les eleccions del 24 de maig.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s