El ple municipal de demà debatrà sobre els treballadors de l’ajuntament, el Poum i declarar Blanes Ciutat Acollidora de persones refugiades de la guerra de Síria

Aquest dijous se celebrarà el Ple municipal ordinari del mes de setembre. En el darrer Ple municipal vam demanar formalment a l’equip de govern que la informació que es debat en els plens municipals es faci pública i sigui accessible per a tota la ciutadania. Tot i rebre una resposta afirmativa per part del govern, en aquest Ple ens trobem en la situació de sempre: només els partits amb representació tenen accés a aquesta informació. Per tant, fem públic un repàs als temes que tractarà aquest Ple (dijous 24 setembre a les 19h, a la sala de Plens).

En la primera part del Ple es debatran una sèrie de punts referents als treballadors i treballadores del propi Ajuntament: la modificació de la plantilla i de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament, la modificació de la plantilla i de la relació de llocs de treball per a reclassificació de llocs de treball de la Policia Local i l’aprovació del Pla de carrera professional (punts 5, 6 i 7 de l’ordre del dia).

Se sotmetrà també a consideració del plenari la proposta per donar llum verda a l’inici dels treballs de revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). El POUM és la normativa que marca les línies mestres i regeix la planificació urbanística de Blanes, amb tot el que se’n deriva (edificacions, zones verdes, habitatges, vials etc). Aquest punt té el seu origen en un contenciós administratiu interposat per l’associació de Càmpings de Blanes i que va declarar nul l‘actual POUM, atès que considera que els estudis d‘inundabilitat no s’ajusten a la normativa (punt 9).

plerefugiatsblanes

En aquest Ple es proposarà també fixar com a festius addicionals amb obertura comercial autoritzada en l’àmbit territorial municipal per a l’any 2016 els dies 20 de març i 4 de desembre. També es debatrà una proposta per donar recolzament i mostrar la solidaritat amb les demandes de l’Associació de Víctimes de la Talidomida.

A la part de control del Ple es debatran dues mocions:

La primera moció, presentada per ICV-EUiA proposa, com a mínim en principi, el tancament del carrer Ample en el marc de la setmana per a la Mobilitat sostenible i segura. A la pràctica, aquesta moció el que demana concretament és posar en prova el tancament del carrer Ample, entre l’11 i el 18 d octubre, valorar-ne el seu funcionament i estendre el tancament total o parcial durant la resta de l’any (punt 12).

La segona és una moció que serà presentada per tres grups municipals (PSC, CUP i ICV-EUiA) per declarar Blanes Ciutat Acollidora de persones refugiades de la guerra de Síria. Aquesta moció ha estat re-elaborada respecte el redactat inicial que es va publicar a premsa fa setmanes (http://goo.gl/DXEeMD). El text final que es debatrà en el Ple demana, entre d’altres aspectes, un compromís del municipi de Blanes per acollir persones refugiades i facilitar allotjament temporal, manutenció, ajudar-los jurídicament amb la tramitació dels seus expedients de refugi i posar a la seva disposició els serveis públics de formació, acollida, llengua, integració, etc., facilitar l’empadronament de totes les persones que declaren viure al municipi i conseqüentment garantir l’accés als serveis bàsics. Es demana també donar suport i col•laborar amb les entitats catalanes que treballen en l’acollida i el servei a les persones sol•licitants d’asil, incorporar l’asil als plans d’acollida i definir quin suport (servei i infraestructura) el municipi pot oferir per acollir a les persones sol•licitants (punt 13).

Podeu consultar l’ordre del dia al següent enllaç: http://www.blanes.cat/ordre/20150924

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s