La CUP demana celebrar una audiència pública sobre les ordenances fiscals de Blanes

El consistori blanenc va aprovar fa uns mesos una moció prenent aquest compromís

Aquest dijous l’equip de govern de l’Ajuntament de Blanes ha convocat tots els partits amb representació a una primera reunió per abordar el debat de les ordenances fiscals per l’any 2016. Segons el calendari previst, les ordenances haurien de ser aprovades inicialment abans de finals d’aquest mes d’octubre, en un Ple extraordinari, per obrir tot seguit el pertinent període d’exposició pública i permetre la presentació d’al·legacions per part de la ciutadania. Aquestes ordenances no són un tema menor, ja que defineixen les normes del municipi de Blanes per regular l’activitat econòmica i les aportacions dels veïns i veïnes en forma d’impostos, taxes i preus públics.

Audiència pública blanes

El passat mes de novembre el consistori blanenc va aprovar per unanimitat una moció de la CUP demanant un compromís per impulsar la celebració d’audiències publiques sobre temes d’interès pel conjunt de la ciutadania, referint-se específicament al cas de les ordenances fiscals i del pressupost municipal. La moció també marcava uns terminis mínims per tal de garantir l’accés a la informació i sobretot la participació ciutadana.

regidor cup blanes

Segons Clara Castrillo, regidora de la CUP de Blanes, “amb el calendari proposat per l’equip de govern, a dia d’avui, ens trobaríem fora del termini per celebrar aquesta audiència pública amb els paràmetres acordats el passat mes de novembre per tots els grups representats en aquell moment al consistori”. Tot i així, ha remarcat que “donada la importància i l’impacte que tenen aquestes ordenances sobre tots els blanencs i blanenques, demanem a l’Ajuntament que, com a mínim, compleixi el contingut de la moció i posi immediatament en marxa la preparació d’una audiència pública”. Finalment, referint-se sobretot a l’imminent debat sobre el pressupost municipal, Castrillo ha recordat que “ara sí que no hi ha cap excusa per no tenir en compte la participació ciutadana en aquests assumptes”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s