El proper dijous hi haurà Ple extraordinari per aprovar inicialment les ordenances fiscals i altres ordenances

Aquest dijous se celebrarà un nou Ple, en aquest cas de caràcter extraordinari. La sessió serà a les 20h a la sala de plens. En els darrers mesos hem demanat repetidament que la informació que es debat en els plens municipals es faci pública i sigui accessible per a tota la ciutadania. Tot i rebre una resposta afirmativa per part del govern, en aquest Ple ens trobem de nou en la situació de sempre: només els partits amb representació tenen accés a aquesta informació. Per tant exposem un breu resum del que es tractarà i sotmetrà a votació en el ple de dijous.

En aquesta ocasió es sotmetrà a debat i votació dels grups municipals l’aprovació inicial d’un seguit d’ordenances, entre elles les ordenances fiscals(que regulen l’activitat econòmica i les aportacions dels veïns i veïnes en forma d’impostos, taxes i preus públics), per a la seva entrada en vigor a partir del mes de gener del 2016.

lupa blanes

En les reunions preparatòries d’aquest ple l’equip de govern ha presentat una proposta de treball als grups municipals, que consistia en :

1. Portar a debat l’aprovació inicial de la modificació de les ordenances fiscals 2016, tot incorporant una sèrie de canvis per resoldre greuges, actualitzacions degut a modificacions en algunes normatives i clarificar alguns conceptes. En resum:

Impost sobre l’increment de valor dels terrenys urbans (plusvàlua): aquells que perdin el pis en dació en pagament amb el banc, fins ara havien de pagar la plusvàlua, és a dir, la diferència de preu que hi havia entre l’IBI de quan van comprar el pis i l’actual. Això s’elimina. La llei obliga a que aquesta “rebaixa” no sigui automàtica sinó que es faci sempre i quan l’interessat la demani. Com que això depèn del Consell Comarcal si la modificació s’aprova al Ple es farà una circular informativa al Consell Comarcal per insistir que això es faci.

Impost bèns immobles: queden congelades les quotes d’IBI i els valors cadastrals, amb manteniment dels tipus aplicats el 2015.

Taxa guals: millores tècniques i suprimir la tributació sense placa oficial.

Taxa escombraries: bars amb servei de menjars pagaran el mateix que els restaurants (perquè produeixen la mateixa quantitat de residus.

Impost sobre vehicles de tracció mecànica: els vehicles mixtes adaptables tributarien segons el número de places, i els furgons i les furgonetes, com a camions.

Taxa per serveis generals: increment de l’import per emissió d’informes atestats a petició de companyies d’assegurances i reducció preu de fotocopiadora amb màquina de monedes de l’ajuntament.

2. Aprovació inicial de la modificació de les ordenances de:

-civisme i convivència ciutadana

-control i tinença d’animals domèstics

-circulació de persones i vehicles a les vies públiques

També es contempla la modificació d’altres ordenances, com l’ordenança per a l’Impuls de l’activitat econòmica i foment de d’activitats d’interès públic.

L’equip de govern s’ha compromès a posar en marxa una comissió redactora amb la participació de tècnics i de tots els grups municipals per tal d’incorporar millores en aquestes ordenances.

Un cop efectuada l’aprovació inicial en aquest ple totes aquestes ordenances seran sotmeses a exposició pública durant 30 dies, en el qual els ciutadans podran efectuar-hi al·legacions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s