La CUP de Blanes presentarà una moció de rebuig a la “llei mordassa”

La CUP de Blanes presentarà en el Ple municipal d’aquest proper dijous una moció de rebuig a la Llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com a ‘’llei mordassa”, impulsada i aprovada pel Congrés dels Diputats de l’estat espanyol. La proposta de la CUP posa sobre la taula el debat sobre l’aplicació d’aquesta llei, les conseqüències que se’n deriven i busca vies per garantir la llibertat d’expressió i el dret de protesta pacífica a la nostra vila.

llei mordassa blanes

La moció demana al consistori blanenc mostrar l’oposició a la Llei de Seguretat Ciutadana perquè aquesta pretén crear un instrument de control ciutadà amb l’objectiu d’impossibilitar l’exercici de drets i llibertats fonamentals. Tal especifica la pròpia moció, la “llei mordassa” posa en risc i vulnera els principis de proporcionalitat i seguretat jurídica, i envaeix competències pròpies del Govern de la Generalitat i dels ens locals.

A principis d’aquesta legislatura diferents col·lectius i entitats de caràcter social de Blanes ja van mostrar el seu rebuig a aquesta llei mitjançant una acció en el mateix Ple de l’Ajuntament. A més, el consistori blanenc ja va posicionar-se fa dos d’anys contra l’avantprojecte d’aquesta llei. La proposta que la CUP posa ara sobre la taula pretén anar més enllà d’aquest compromís i demana que no es tramitin multes basades en sancions previstes per aquesta llei a la nostra vila.

La moció, que la candidatura de l’esquerra independentista va fer arribar fa dies a tots els grups municipals, ha rebut de moment l’adhesió d’EUIA.

[Enllaç] Moció de rebuig a la Llei Mordassa

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s