La CUP fa pública les preguntes que tenia preparades pel Ple d’ahir i que va renunciar fer per a facilitar la intervenció del públic al ple

Ahir els regidors de la CUP van decidir no fer ús del temps d’intervenció destinat als grups municipals per fer precs i preguntes a l’equip de govern perquè vam considerar que, tot i que fins les 12 de la nit el ple no acabava, no era just acaparar més temps i d’aquesta manera facilitar la intervenció del públic que portava allà esperant més de 4 hores per poder intervenir. Aquí us deixem les preguntes que hauríem fet. Hem demanat que ens les contestin per escrit:

1. Actualment a les videoactes no hi consten les intervencions del públic ni les respostes que obtenen per part de l’equip de govern. Entenem que fora bo que fossin incloses, ja que d’aquesta manera quedaria constància d’aquestes intervencions que, al nostre parer, tenen el mateix valor i importància que les que puguem fer els grups municipals. Entenem que el Ple és l’espai de debat on la ciutadania es pot expressar i que, per tant, té tot el dret de ser inclosa.

2. Tot i que ahir es van deixar entreveure alguns esbossos del model de ciutat de l’equip de govern, insistim en conèixer quin és el pla d’actuació municipal per a aquesta legislatura. Considerem que és imprescindible per a la ciutadania conèixer en què es basa l’acord de govern i quin és el futur que es vol traçar des de l’equip de govern. Ja fa més de cent dies de la signatura d’aquest acord i encara no tenim notícies de quines seran les grans línies mestres en què basareu la vostra acció de govern.

3. Demà se celebrarà la pertinent audiència pública sobre els pressupostos municipals pel 2016. Enguany incorporarà l’exposició pública de les ordenances. Entenem que ni s’ha fet prou difusió d’aquesta jornada (pocs dies abans i tímidament) ni que els materials en què basareu la presentació no s’han fet públics. D’aquesta manera no es fomenten ni l’interès ni la participació de la ciutadania. La difusió i la informació dels documents previs a debatre amb suficient antelació són fonamentals per garantir uns mínims d’autèntica i efectiva participació ciutadana.

4. Volem expressar la nostra preocupació pel que fa a les consultes que tenim pendents: la C-32 i l’AMI. Aquests últims dies en diferents reunions hem assistit als dubtes i recances amb què s’encaren aquestes consultes. Entenem que no valen legalismes i que posar les urnes a disposició dels ciutadans passa només per una simple qüestió de voluntat política. Demanem, doncs, que abans de final d’any tinguem data per poder fer aquestes dues consultes. Nosaltres ja us hem mostrat la nostra total disposició a col·laborar amb el que faci falta. Fil a l’agulla, doncs.

5. El passat dissabte 14 de novembre es va convocar una concentració davant l’Ajuntament per mostrar la solidaritat del consistori amb les víctimes dels atemptats de París. La convocatòria es va realitzar en poques hores. Tot i les presses per donar resposta immediata als atemptats, considerem que aquest tipus de manifestacions i concentracions mereixen el temps suficient per poder convocar no només als grups polítics sinó també entitats culturals i religioses del nostre municipi. Perquè la violència indiscriminada el que busca es trencar la cohesió social i les seves bases. Entenem que qualsevol acte de violència gratuïta ha de ser condemnat i ha de merèixer la mateixa resposta passi a Síria, a l’Afganistan o a París. Precisament la divisió entre aquí/allà, nosaltres/ells és el que persegueixen aquests atemptats. La nostra principal eina per desafiar-los no passa per donar resposta armada ni restringir drets i llibertats de tots i totes, sinó que passa per la solidaritat entre pobles i cultures. Per tant, demanaríem tenir en compte totes les sensibilitats del municipi a l’hora de convocar concentracions d’aquest tipus i concentrar-nos també quan la realitat d’aquesta violència es manifesti en altres llocs.

6. El Ple d’ahir va ser una mostra més de despropòsits pel que fa l’aplicació del ROM. Insistim en la necessitat URGENT de reformar-lo. El secretari fa una interpretació del ROM, al nostre parer, totalment esbiaixada i mutable i encara no sabem a quins articles es refereix per negar la presentació de mocions per part d’entitats i associacions al Ple. Ens heu convocat d’aquí a dues setmanes, però tenim la sensació que no hi ha la voluntat de fer partíceps els ciutadans de l’espai públic que és el Ple municipal. Per a nosaltres el Ple no és només cosa dels representants, ni tenim prou amb “deixar” que el públic assistent pugui fer preguntes. Només potenciant i afavorint la participació ciutadana de manera directa, fàcil i eficaç avançarem cap una major cohesió social. Entenem que o es canvia la interpretació del ROM o modifiquem el ROM per tal d’evitar posar més traves a aquelles persones i entitats que, prescindint dels partits polítics, volen participar activament en la vida pública del seu municipi.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s