El Ple de Blanes aprova encetar el camí cap al pressupost participatiu

El ple municipal de l’Ajuntament de Blanes va aprovar una proposta de CUP per tal de posar en marxa, a partir de l’any que ve, una primera experiència de participació ciutadana sobre el pressupost municipal. Un primer pas que segons la CUP “ha de servir de llavor per avançar cap a la consecució d’uns pressupostos plenament participatius”.
participació ciutadana blanes

El regidor de CUP Jaume Pujadas va exposar els motius pel quals la formació independentista va decidir plantejar aquesta proposta al plenari. Segons el portaveu de la CUP “posem aquesta proposta sobre la taula perquè creiem que  és factible i necessària”, tot remarcant que ” els ajuntaments tenim tot el marge de maniobra per fer-ho possible i com que depèn única i exclusivament de la voluntat política del consistori fem aquesta proposta convençuts que a totes i tots ens interessa avançar en aquesta línia”. A més, Pujadas va manifestar que “cal posar en marxa mecanismes per fer partícips als blanencs i blanenques dels afers municipals, més enllà de votar cada quatre anys”.
regidores cup blanes

Un dels aspectes centrals de la moció aprovada pel ple demana precisament crear una comissió ciutadana i d’entitats que elabori de manera participativa un reglament del pressupost participatiu, l’eina que segons Pujadas “ens permetrà consolidar aquesta experiència per tal que la ciutadania tingui cada vegada més poder de decisió sobre un tema que li afecta directament, com és el pressupost municipal”. 

La proposta, que fou presentada en forma de moció, va comptar amb l´adhesió del grup municipal d´ICV-EUiA, que va fer una aportació per concretar alguns aspectes del redactat. La moció va ser aprovada amb el vot favorable de tots els grups municipals i l’abstenció de C’s.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s