El Ple de Blanes aprova una moció contra la judicialització de l’independentisme

El Ple municipal de Blanes, celebrat aquest dijous, va aprovar una moció  en suport als ajuntaments i càrrecs electes requerits per l’Audiència Nacional que han recolzat la “declaració d’inici del procés de creació d’un estat català independent en forma de república”, aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 9 de novembre.

Amb l’aprovació d’aquesta moció el consistori blanenc es compromet a no col·laborar amb els tribunals espanyols en la persecució de persones escollides democràticament per exercir les seves obligacions. Segons el text aprovat l’Ajuntament de Blanes no respondria a possibles requeriments rebuts per part d’aquests tribunals, tot entenent que han quedat democràticament deslegitimats.

ple blanes

El regidor de la CUP Jaume Pujadas va exposar la moció i va denunciar la campanya de persecució política que l’estat espanyol està duent a terme contra d’independentisme”, tot remarcant que ‘’en un estat demofòbic com l’estat espanyol avui els perseguits som els Ajuntaments i els càrrecs electes, però demà pot ser qualsevol ciutadà per qualsevol altre motiu”.

Pujadas va recordar als grups municipals que la declaració del 9 de novembre aprovada al Parlament inclou d’un paquet de mesures socials  concretes a desenvolupar amb el procés de ruptura amb l’estat espanyol. Segons el portaveu de la formació “entenem que la creació de la república catalana independent és un camí que va forçosament lligat a la conquesta dels drets socials”, tot recordant que “és precisament l’estat espanyol qui prohibeix i persegueix sistemàticament la implementació de qualsevol llei o mesura per part de les institucions catalanes que suposin una millora en les condicions de vida de les persones”, referint-se a la recent invalidació de la llei contra la pobresa energètica.

Desobeïm per la independència blanes

Al final de la seva intervenció el regidor de l’esquerra independentista va agrair a tots els grups, sobretot referint-se a aquells que no van votar a favor de la proposta, que haguessin posat finalment  les cartes sobre la taula i que tothom hagués deixat clar el seu posicionament. Així, segons el portaveu de la CUP ” nosaltres ja no n’esperem res de l’estat espanyol, per això estem marxant”.

La moció fou aprovada amb els vuit vots favorables dels grups municipals de la CUP, Esquerra i CDC. La resta de grups no van recolzar la proposta. El PSC, PP i C’s van votar-hi en contra i EUiA-ICV i Batega per Blanes es van abstenir.

[Enllaç] Moció finalment aprovada pel Ple

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s