El Ple de Blanes debat i es posiciona sobre la prostitució

En el darrer Ple municipal es va debatre una moció, presentada pel grup municipal de EUiA-ICV, que en el seu encapçalament demanava que Blanes se sumés a la Xarxa de Ciutats Lliures de Tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució.

La CUP de Blanes va votar-hi en contra perquè la moció demanava no només l’adhesió a l’esmentada xarxa, sinó també la persecució de la prostitució mitjançant estratègies d’eradicació de la demanda. Segons la regidora i portaveu de la formació, Clara Castrillo, “aquesta moció té un caire abolicionista que criminalitza i estigmatitza la prostitució, infantilitza les treballadores sexuals voluntàries i equipara el tràfic de persones amb la prostitució”. Per la CUP el més greu és que la moció ignora les veus de les prostitutes en aquest debat, precisament en un moment en què cada dia hi ha més col·lectius, associacions o entitats de professionals del sexe, lluitant contra els prejudicis, la hipocresia i el fanatisme de la moral per fer sentir la seva veu.

pleblanes

Finalment la regidora de la CUP va manifestar que “no està a les nostres mans decidir quina feina és més digna que una altra i, per tant, el que caldria és treballar, entre totes, cap a un marc normatiu que proporcionés major protecció i seguretat a l’exercici del treball voluntari.”

La moció es va aprovar amb els vots favorables dels regidors del PSC, CiU, ERC, PP, EUiA i Batega per Blanes, l’abstenció d’ICV i els vots en contra de C’s i la CUP.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s