Per Festa Major i tot l’any prou agressions sexistes

En l’apartat de precs i preguntes del darrer Ple municipal la CUP vam demanar a l’equip de govern que es treballés en l’elaboració d’un protocol contra les agressions sexistes. Aquestes agressions augmenten de manera considerable en situacions de festa com la que viurem a Blanes aquests propers dies, però en realitat es donen durant tot l’any, especialment els caps de setmana, precisament pel del model de turisme i d’oci nocturn que tenim actualment a la nostra vila.
blanes lliure sexisme
Evidentment, per a l’elaboració d’aquest protocol caldria comptar les associacions feministes de Blanes, personal sanitari de la vila, amb el cos de seguretat pública i, a més a més, amb la col·laboració ciutadana. Lamentablement, des de l’equip de govern se’ns va respondre que “no tenim varetes màgiques” i que no podem fer res més que demanar a la policia que “vigili”.
Doncs bé, no calen varetes màgiques, cal fer una campanya, cal elaborar un protocol d’actuació per a una resposta organitzada en el cas de les agressions, cal que les víctimes se sentin emparades per l’administració. Cal treballar i deixar la màgia per als espectacles.

#NoésNo

Sa placeta festa major blanes

Anuncis

2 pensaments sobre “Per Festa Major i tot l’any prou agressions sexistes

  1. Totalment d’acord amb la CUP. Hem de pensar que aquestes agressions es donen, en gran part, tal com vosaltres dieu, perquè Blanes ha triat com a model de productivitat i font d’ingressos, un turisme d’oci, molt centrat en la massificació i tot el que comporta, consum d’alcohol, drogues, disbauxes sense cap ni peus… i tot això amb la complicitat de la patronal sense cap tipus d’escrúpols, ni laborals, ni res que no comporti el màxim benefici a costa del que sigui. Això Blanes i la majoria del seu Consistori, com a ciutat ho aprova i ho fomenta, i no fa cap intent seriós d’investigar per obrir noves vies d’ingressos serioses i transparents a la ciutadania… i així ens va, com un país de pandereta i firetes. La llei dels més forts que dominen, i els altres a resignar-se. Sona a model molt d’abans, de quan encara no s’havia produït la revolució industrial i aconseguit els drets dels treballadors i els drets humans en general.

    M'agrada

  2. Blanes i la majoria del seu Consistori, ha triat aquest model de productivitat, propi de paisos subdesenvolupats, on s’explota al treballador, on la patronal s’enriqueix, i on no es respecten tots els drets i llibertats personals. No som capaços de capgirar-ho? de moment no, som encara poques, però arribarà el dia en que Blanes serà una ciutat on els béns és produiran i és repartiran amb dignitat i equitat.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s