La CUP s’oposa a la nova ordenança de civisme de Blanes

En el darrer Ple municipal es va debatre la modificació de l’Ordenança de Civisme de Blanes, que fou aprovada amb els vots favorables de CIU,PSC,ERC,PP.

Per la CUP aquesta ordenança, tot i contemplar propostes que podrien ser positives, planteja solucions essencialment punitives a les problemàtiques que pretén regular. Segons la regidora Clara Castrillo “per aprovar una ordenança amb aquest contingut caldria prèviament contemplar i posar a disposició de la ciutadania alternatives per les conductes que es pretenen evitar i sancionar. Així, la regidora de la formació de l’ esquerra independentista va plantejar com exemple que no es pot sancionar algú que enganxa cartells si no s’habiliten plafons i espais per a què les entitats puguin publicitar les seves activitats o bé que no es poden multar persones que facin un grafit si no hi ha cap espai municipal destinat a aquesta expressió artística”.

Per acabar, la regidora també va manifestar que “no ens podem limitar a sancionar conductes, hem de treballar per viure en un món en què aquestes conductes no es produeixin, i aquesta és la feina dels 21 que som aquí asseguts més enllà d’esperar a aprovar per Ple una normativa que ja ens ha fet la policia i pretendre que així els problemes deixaran d’existir”.

carrerEn aquest sentit la CUP ha volgut remarcar que fins i tot la Policia local demana en la seva proposta que es treballi per la creació d’ un protocol  adreçat a les persones en situació de mendicitat que necessiten ser ateses per Serveis Socials, i en la creació d’alternatives pels casos de menors que comenten infraccions. Per la CUP aquestes són propostes interessants i molt necessàries, que caldria treballar immediatament des de  l’ àrea d’acció social.

Entre les propostes que la CUP va fer arribar per elaborar l’Ordenança de Civisme n’hi havia algunes orientades a fer una ordenança més pedagògica en la què existís la possibilitat de substituir les sancions econòmiques per sessions formatives o treballs per la col·lectivitat, a més a més d’una ordenança més participativa i participada per la ciutadania.

Anuncis

Un pensament sobre “La CUP s’oposa a la nova ordenança de civisme de Blanes

  1. Estic totalment d’acord amb el plantejament de la CUP, moltes gràcies Clara i companyia. No es poden tractar temes que són d’acció i serveis socials i educatius, com si fossin temes policials. De vegades, en segons què, ja que si troben a la pràctica, la policia, te més consciència que els polítics, que masses dels quals, són uns “senyoritos” ineptes per gairebé tot, i per això només els hi queda la sortida de la política per poder escalar, i només van a la caça populista i fàcil de vots.

    Valentí

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s