La CUP vota en contra de les ordenances fiscals i torna a demanar la introducció de la tarificació social

Al Ple estraordinari d’aquest dijous s’ha posat sobre la taula l’aprovació inicial de les ordenances fiscals que regularan els impostos, taxes i preus públics pel 2017.
La proposta ha estat aprovada amb els vots dels regidors del PSC, CiU i ERC. La CUP hi hem votat en contra amb la següent valoració.

Algunes de les petites modificacions introduïdes creiem que suposen cert avanç, i podrien ser un primer pas. Per exemple compartim el fet de proposar millores amb la recollida d’escombraries, tot i que no entenem que la premsa es fes ressó aquesta setmana que l’increment de taxes aniria destinada als camions de recollida. Entenem que tot augment en aquesta taxa ha d’anar lligat forçosament a millorar la recollida porta a porta i avançar cap a un model ambientalment més sostenible.

ordenances-fiscals-blanes

Estem en desacord amb el tractament que es fa de l’IBI, ja que aquí és on entenem tenim l’eina principal per fomentar i fer polítiques de transformació social que avançin cap a la igualtat i la justícia social: qui més té més paga. Aquí no hi veiem, al nostre entendre, cap pas endavant.

Estem també en desacord amb el fet que no s’ha aprofundit en la tarificació social, tot i que aixó es va prometre quan es van aprovar ordenaces l’any passat. Fa una any vàrem fer un vot de confiança. Ara no ho veiem gens clar. Tampoc s’ha tingut en compte el fet de fer audiències públiques per debatre les ordenaces fiscals amb la ciutadania. Aquest compromís està aprovat per Ple, i mai arriba.

La CUP ens oferim a treballar per donar un tomb al tractament de l’IBI i per acostar aquest debat a la ciutadania i fer-la partícip.

Anuncis

Un pensament sobre “La CUP vota en contra de les ordenances fiscals i torna a demanar la introducció de la tarificació social

  1. Totalment d’acord. Però anem més lluny si us plau: El poder establert, les classes dominants, les elits, i els partits que els representen de forma servil en tots els seus interessos, donant la cara pública, ja que els altres no tenen necessitat d’exposar-se públicament, són el que abans es deien els poders fàctics, aquests partits burgesos de “l’establisment”, sempre d’una manera o altra, amb procediments més o menys legalistes-burocràtics, enganyen al poble i li roben el protagonisme democràtic, que és la base del teòric sistema nostre de govern públic: La sobirania recau en el poble. D’aquí bé la meva malfiança cap a tot acord fet sense prou base popular que el sostingui i el defensi fermament. Acords amb aquests partits representants de les classes dominants, sigui amb papers-documents, constitucions, estatuts… paper mullat. Per això jo opino que només la progressiva mobilització conscienciadora de les classes populars, exercint el seu control crític al sistema polític, seria el que ens un portaria a la democràcia real, encara que també penso que aquesta feina que toca fer-la, entre d’altres als partits i moviments socials d’esquerres transformadores i alliberadores, és ingent, ja que les classes populars estan històricament alienades per les classes dominants, que tenen molts recursos per fer-ho, i per nosaltres és molt difícil competir amb aquests entabanadors i alienadors professionals, que només miren d’aconseguir conservar i augmentar el seu poder. Però no perdrem l’esperança, però tampoc desistim de veure-hi clar i saber quin és el nostre camí llarg i ple de dificultats, i quins son els nostres aliats, la nostra gent, i els nostres adversaris. Els nostres adversaris, encara que facin veure que no, sempre d’una manera o altra, abans o després, ens acabaran traint els acords, les promeses, les estratègies… això no és una opinió, es basa en l’experiència de la història.

    Una abraçada, Valentí.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s