La CUP proposa revisar l’impost sobre béns immobles per afavorir les rendes més baixes

Al Ple extraordinari passat dijous es va posar sobre la taula l’aprovació inicial de les ordenances fiscals que regularan els impostos, taxes i preus públics pel proper any 2017 a Blanes. La proposta fou finalment aprovada gràcies als vots favorables dels regidors de l’equip de govern format pel PSC, CiU i ERC. La CUP va votar-hi en contra.

En la seva intervenció la regidora de la CUP, Clara Castrillo, va voler destacar d’entrada la feina feta per l’equip de govern per elaborar la proposta, tot i no compartir-la i finalment votar-hi en contra. Així, la portaveu de la formació de l’esquerra independentista va remarcar que “algunes de les petites modificacions introduïdes en aquestes ordenances suposen cert avanç, i podrien ser un primer pas”, tot destacant que “per exemple la CUP compartim el fet de proposar millores en la recollida d’escombraries, sempre i quan tot augment en aquesta taxa vagi lligada forçosament a una millora en la recollida porta a porta per avançar cap a un model ambientalment més sostenible”. També es va reiterar la necessitat que l’increment de la taxa d’escombraries vagi lligada necessàriament a un rebaixa de la de l’aigua, tot remarcant que “la millorar manera d’ajustar les taxes i tenir-ne un bon control seria municipalitzant el servei de l’aigua”.

tarificacio-social-blanes-impostos

Un model d’IBI amb bonificacions per afavorir les rendes més baixes, tarificació social i audiència pública

En la segona part de la seva intervenció la portaveu de la CUP va exposar els motius pels quals la formació va decidir votar finalment en contra de la proposta d’ordenances proposada per l’equip de govern. Així, la regidora de la formació va mostrar el seu desacord amb el tractament actual i continuista que es fa de l’IBI, l’impost sobre  béns immobles. Segons portaveu de la CUP “un model d’IBI que contempli la inclusió de bonificacions per afavorir les rendes més baixes, tal com ja plantegen altres ajuntaments, seria un bon element per fomentar la igualtat i fer polítiques de transformació que avancin cap a la igualtat i la justícia social, és a dir «qui més té més pagui”.

La CUP va retreure al govern local que, ara fa una any, quan es van debatre i aprovar les anteriors ordenances fiscals, aquests es varen comprometre a crear una comissió que treballés la introducció de la tarificació social a la totalitat de les ordenances fiscals, donant continuïtat a la taxa de matriculació de les escoles bressol municipals, per tal de fer-la extensiva a d’altres àmbits de competència municipal. Segons Castrillo “en aquell moment vam fer un vot de confiança que ara no ho  veiem gens clar, ja que no s’ha avançat res en aquest aspecte”. La CUP va mostrar també  la seva disconformitat amb el fet que una any més s’hagi arribat a l’aprovació inicial de les ordenances fiscals sense haver convocat cap audiència publica, incomplint acords municipals aprovats pel propi Ple de Blanes.

Finalment la candidatura de l’esquerra independentista, a través de la seva portaveu, es va oferir a treballar aquests aspectes de les actuals ordenances i va anunciar que presentaran al·legacions a l’actual redactat per incloure-hi aquests aspectes.

Anuncis

Un pensament sobre “La CUP proposa revisar l’impost sobre béns immobles per afavorir les rendes més baixes

  1. Molt bé Clara i companyes en general!… Estic d’acord amb tot el que vas dir i proposar. Vull comentar també que els compromisos, confiances i altres acords que es puguin fer, amb les classes dominants, representades pels seus polítics titella de torn, són paper mullat. Ara i aquí, i sempre, per això o per allò. La història, la petita i la gran, ho certifica. És doncs, també feina nostra, entre d’altres, denunciar aquesta situació d’incompliments sistemàtics dels que manen, i combatre-la contínuament amb totes les nostres forces i recursos, a veure si de mica en mica, la gent va obrint els ulls i no es deixa enganyar i manipular pels de sempre que dominen l’opinió pública a través de tot un grandiós aparell de poder: mediàtic, legalista, il.legal, il.legítim, burocràtic, només d’aparent democràcia real, inmoral… amb un cinisme i hipocresia eficaç, per gairebé creïble, a través d’un discurs estudiat per aconseguir-ho. Anem capgirant!!!…els capgiradors i cara-girats del poder, i el seus representants, camuflats de “polítics” al servei del poble.
    Ah! i una altra cosa que voldria dir: quan l’esquerra fa política, segons aquests senyors del poder, fa ideologia sectària, i quan ells fan política és pel bé comú, patètic! És com l’Església, que només fa política, quan la fa d’esquerres, quan la fa de dretes de cara al poder establert, com gairebé sempre, aleshores, no fa política… tots aquests discursos i molts més, per exemple el del nacionalisme català, però mai espanyol, el que esport i política no és poden barrejar, però només quan el missatge no és favorable al poder, i en el camp del patriarcat, son interminables els exemples. Tots aquestes estructures de llenguatge i pensament, han arribat a la majoria del poble a través “d’infusió natural” i formen part d’un imaginari que anem desfent… diuen que el general Franco, quan ja era caudillo feixista, una vegada li va dir a un seu interlocutor, que ara no recordo qui va ser,: “le recomiendo que haga como yo, no se meta en política”.

    Valentí,
    Molts records per a tothom!!!… de vegades em venen ganes de venir a veure-us, però… entre la salut, i la por de fer-me pesat,… soc pesat, ja ho se, però què puc ser més?

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s