La CUP presenta al·legacions a les ordenances fiscals de l’any 2017

La CUP ha presentat a l’equip de govern una sèrie de mesures per tal que l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), amb el que es recapta el 40% del total dels ingressos provinents d’impostos i taxes, sigui més progressiu i més just.

Les propostes han estat elaborades en la mesura  en que aquestes podrien ser acceptades pel govern municipal.  Tot i no tractar-se ni de lluny del model d’ordenances i de fiscalitat que defensa la CUP hem posat sobre la taula alguns aspectes que es poden dur a terme immediatament, donat que no hi ha cap obstacle  legal que ho impedeixi i suposen alguna millora.

ordenances-fiscals-blanes

Les propostes més rellevants són:

– Incrementar el tipus (percentatge) de l’impost a aquells propietaris de locals, establiments, naus industrials que tinguin el valor cadastral més alt. Aquesta mesura afectaria els propietaris que tenen el 10% dels locals amb més valor cadastral del municipi.

– Rebaixar la bonificació que gaudeixen els constructors mentre dura la construcció o rehabilitació d’habitatges que actualment és d’un 90% durant un màxim de tres anys. Proposem reduir aquesta bonificació de manera progressiva al 50% durant el primer any, el 25% durant el segon i un 10% el tercer any.

– Introduir bonificacions pels habitatges més eficients energèticament amb un escalat (20%-16-12%-10% en funció de la classificació energètica que disposi l’habitatge) o bé aquelles persones que instal·lin sistemes d’energia solar o altres energies renovables.

– Introduir una bonificació del 50% de l’impost pels propietaris que cedeixin habitatges a la borsa de lloguer social de l’ajuntament per ser llogats a un import màxim de 6 euros al m2.

– Que els béns de l’església que estiguin llogats o que es destinin a activitats econòmiques paguin IBI.

– L’aprovació de subvencions per a propietaris d’habitatges habituals amb ingressos baixos via l’aprovació d’una nova ordenança que ho concreti i que es tingui en compte al pressupost.

Anuncis

Un pensament sobre “La CUP presenta al·legacions a les ordenances fiscals de l’any 2017

  1. Molt correcte, com dieu, donades les correlacions de forces, condicions i circumstàncies a la mesura del possibilisme actual, realpolitik. Tocar de peus a terra. I encara, tot i amb això, ja ho sabeu, serà molt difícil de portar-ho a terme. Les lògiques de poder dominant s’imposen a l’hora de la traducció pràctica de les mesures. És un sistema confeccionat perquè funcioni sempre decantat cap on interessa, a través d’infinitat de recursos entorpidors, que dominen com ningú. És un ofici i porten tota la vida sent professionals del tema. Crec que era Marx o Engels, que deien que les diferents burocràcies i legalismes es tornen en contra de les classes populars i treballadores, i són els seus pitjors enemics. Evidentment no és textual, però recordo haver llegit alguna cosa molt semblant a això. A la Unió Soviètica i països afins, també ho vam patir. El que és curiós és que es critiquessin aquests sistemes burocratitzats al màxim, i aquí en el Capitalisme, també la burocratització està estesa i intensa, per tal de frenar i desvirtuar tot el que no interessa, i al revés, afavorir tot el que els hi va be… burocràcia, reglamentacions i procediments, legalismes, formularis, mocions, instàncies…etc. Però si tens unes bones influències i poder econòmic, només fa falta que convidis a un bon dinar a qui mou els fils, i tot arreglat, passant per davant d’altres cassos que reuneixen les condicions de ser prioritaris. Visca la democràcia, la justícia i l’Estat de dret i del revés.

    Una abraçada!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s