Per un model de poble sostenible i respectuós amb el territori i les persones.

El ple del passat dijous el govern , després de tot un debat dantesc, cínic, premeditat i calculat amb la “col·laboració” de C’s, va deixar l’aprovació del nou POUM i la legalització dels càmpings de nou sobre la taula. Gran muntatge.

Anuncis

Un pensament sobre “Per un model de poble sostenible i respectuós amb el territori i les persones.

 1. CUP, totalment d’acord!
  Estem encara massa governats per poders fàctics i representants pseudo democràtics, que en lloc de representar el bé comú, representen privilegis i interessos privats d’uns cacics als que els deuen favors de tota mena. Estem en un país
  que encara li costa de sortir de la misèria integral secular a la que ha estat exposat per les oligarquies. Tenim a la majoria del poble sotmès a uns referents mentals del vell règim: fatalisme, caciquisme, corrupció natural, explotació, nepotisme… etc.
  Necessitem un marc mental nou i diferent, on el sistema econòmic no estigui en mans d’uns pocs que fan i desfan segons els seus interessos. Necessitem noves formes de producció sostenibles, diversificades, exemptes d’explotació de persones i territori. I a veure si d’una vegada, superem aquesta mentalitat de que on hi han llocs de treball, està tot permès: privatització del que és públic, destrucció del territori, explotació laboral de la majoria, per tal de poder enriquir els amos. Resumint, mentalitat desgraciada per la dissort del poble treballador enganyat, manipulat, amenaçat, extorsionat, explotat… durant tota la història. Ja comença a ser hora de canviar perquè paradoxalment cada vegada som més moderns i vivim envoltats de tecnologies i invents contemporanis, però hi han referents mentals que costa massa de canviar.
  ¿Què està passant perquè les masses de treballadors estiguin a favor de la patronal i polítiques conservadores/reaccionàries, en lloc de tenir com a referent, per tal de defensar els seus drets, les organitzacions d’esquerres transformadores/revolucionàries? prefereixen alinear-se al costat de la patronal, perquè els segueixin explotant. Hem perdut, i de molt, l’última, de moment, serà la definitiva? batalla de la crisi-estratègica econòmica del Sistema per guanyar definitivament la lluita de classes. Per acabar, repetir: què està passant, què estem fent malament?
  ANÀLISI i AUTOCRÍTICA. Intueixo diversos factors, com poden ser que el capitalisme s’adapta millor a la condició pre-humana, o sigui, no som encara del tot humans, humanitzar del tot la humanitat és el repte. No és gens fàcil, i penso que tenim moltes probabilitats de fracassar i que la humanitat i el Planeta entrin en col.lapse absolut. Apocalíptic?… pregunteu-ho a moltes zones del món, a veure com ho viuen molts milions de persones, i també als pàries del nostre petit món privilegiat.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s