El Ple de Blanes aprova la moció en defensa de la democràcia i la llibertat d’expressió i de condemna de la repressió policial viscuda el passat 1 d’octubre

El passat dimecres el Ple de l’Ajuntament de Blanes va aprovar una moció impulsada per la CUP en defensa de la democràcia, la llibertat d’expressió i en contra de la repressió policial patida el passat 1 d’octubre. La moció va ser parcialment modificada per altres partits.

La proposta fou aprovada amb 18 vots a favor ( CUP, PSC, EUIA-iCV, PdeCat, Esquerra i Batega) i 3 vots en contra ( PP i Ciutadans).

La moció finalment aprovada va ser la següent:

Moció d’urgència que presenta la CUP contra la repressió política i en defensa de la llibertat d’expressió i la democràcia.

Acords:

-Felicitar el poble català per el seu civisme i la seva determinació en l’exercici del dret a decidir.

-Denunciar l’escalada repressiva perpetrada i planificada per l’estat espanyol i els seus màxims responsables, Mariano Rajoy, el conjunt del seu govern, i els seus cossos de seguretat, Guardia Civil i Policia Nacional, de planificar intencionadament la maniobra repressiva que ha causat  centenars de ferits, alguns greus, durant el desenvolupament de la jornada de 1 d’octubre.

 -Expressar la solidaritat amb els milions de catalans i catalanes que han exercit pacíficament el seu dret a vot tot i patint la intimidació  i la violència policial de l’estat espanyol.

-Donar suport a l’informe dels observadors internacionals sobre el referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

– Reprovar públicament els cossos de la Guardia Civil i la Policia Nacional per la seva actuació el diumenge 1 d’octubre.

-Traslladar aquest acord al govern de la Generalitat de Catalunya i a la resta de governs de les comunitats autònomes, a la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, a la Federación Española de Municipios y Provincias, al Govern de l’Estat Espanyol i als grups del  Parlament Europeu .

Anuncis

5 pensaments sobre “El Ple de Blanes aprova la moció en defensa de la democràcia i la llibertat d’expressió i de condemna de la repressió policial viscuda el passat 1 d’octubre

 1. Molt bé! encara que moció retallada però això és la política institucional… haurem de tornar a rebre amb els braços oberts …i després potser trencats, les forces de seguridad del estado! Però malgrat tots aquests entrebancs, els de la política i els que provoquen las FSE…des dels municipis es pot fer molt per l’alliberament nacional, de classe, personal i ecològic, i en aixó hem de creure i créixer per poder cada vegada més aplicar el nostre programa. El besavi del rei actual i la monarquia van haver de marxar per causa d’unes eleccions municipals, no ho hem d’oblidar això per tal de valorar el poder que poden tenir els municipis, encara que crec que per poca vergonya que fos el besavi Alfonso XIII, el seu descendent d’ara està més ancorat al “trono” reial i demés privilegis que el seu avantpassat, només cal escoltar el discurs que va fer després dels fets del 1-O. No va gosar ni tan sols, si més no, a “lamentar” els patiments infringits a tantes persones pacífiques. També cal dir que els poders fàctics-fàstics són avui en dia molt poderosos, però això no és excusa perquè ell, teòricament ell és important, és el cap d’estat, afegís algun “detall” propi, no crec que li hagués passat res, però aquesta és la seva feina, la de ser portaveu de qui li escriu TOT el que convé a les oligarquies i demés privilegiats del seu entorn reial i estatal. Lo de “árbitro” i “moderador”, res de res, una mentida més de l’estat espanyol. Però vull tornar a repetir, perquè no es perdi el valor que té, que unes ELECCIONS MUNICIPALS van enderrocar la monarquia.
  Us estic força agraït i us felicito per la bona i molta feina que feu a Blanes, tot i tenir encara tants pocs recursos de tota mena, però si seguim i seguirem, augmentarem i deixarem més empremta!
  Una abraçada, Valentí.

  M'agrada

 2. Si es mira una mica, ni que sigui per sobre, en diagonal, la història dels Borbons… és una història… no hi han paraules per descriure la magnitud dels fets i no vull que em torni a rebentar l’ordinador, ja us ho podeu imaginar, o no! perquè és de lo més fort que és pot llegir,,. i per Catalunya ja no diguem! Tot molt gros i molt greu…

  M'agrada

 3. Àrbitre i moderador, dos persones en una, és la Santíssima Dualitat, però l’àrbitre està comprat i el moderador desmoderat! Poca feina que tenen i ja ho veieu com ho fan! L’Estat Espanyol és l’hòstia, l’hòstia que ens donen sempre que poden els seus representants del Déu Estat i la seva Santíssima Unitat: fiscals, advocats de l’estat, jutges, polítics, poders fàctics… “la ley para el enemigo, para nosotros, el favor”…
  L’estat espanyol és una espècie peculiar de teocràcia política. La “marca España” està de rebaixes, però abans de baixar del burro, ells sí que són uns veritables, integrals i essencialistes nacionalistes al costat de nosaltres, torturaran fins a la mort al burro, i fins que puguin i més, “mentre hi hagi burros aniran a cavall”. Espero que ja que el sistema ha posat en perill i ha extingit tantes espècies, siguem capaços d’anar extingint aquesta espècie peculiar atàvica, de l’ Europa Occidental, a que em referia abans.

  M'agrada

 4. Perdoneu, torno a fotre rotllo, estic desfet! però m’ha arribat una notícia que podria ser una gran sortida de l’embolic indepe. M’han dit que l’EFTA, o sigui, l’Associació Europea de Lliure Comerç, que no esta a la UE, però que hi té vincles i tractats de tota mena, integrada per Noruega, Suïssa, Islàndia i Liechtenstein, l’interessaria MOLT poder afegir una Catalunya independent a la seva associació, en canvi, no li interessa el Regne Unit després del Brexit, perquè té unes dimensions que no el fan adequat a aquest paisos, en canvi Catalunya els hi va molt bé, té les dimensions econòmiques, socials, de població…ideals per a ells. Què us ha sembla? apostem per l’EFTA? que segons m’han dit, ens reconeixerien com a nova república a l’instant que la proclamessin, ens homologarien per tal de que ens hi incorporéssim com a membres, i de rebot, seria com un reconeixement de facto per implícit i indirecta de la UE, ells no és mullarien però d’alguna manera ens donarien cobertura. Tot sigui per fotre el camp d’Espanya el més aviat possible, més endavant ja veuríem com ens ho fem, però ara necessitem sortides ni que siguin d’emergència. No podem tornar ha deixar refredar el procés i que torni el processisme, això penso que faria retrocedir el moviment que ara tenim engrescat.
  Valentí.

  M'agrada

 5. El meu pare va viure i treballar d’enginyer un temps a Noruega, i a part de quedar enamorat d’aquell país i la seva civilitat, el meu pare hi va deixar vincles amb gent “important” d’allà. Ara em diuen que com que se’n va parlant de tot això que ens passa aquí, estarien encantats de reconèixer Catalunya nova república independent i que fos a l’instant membre de l’EFTA. No sé, són gent de negocis i política de govern, i em diuen que Catalunya té una situació geoeconòmica absolutament bona, viable i adaptable a l’EFTA, però també a la UE. Ells no saben que jo sóc “tant revolucionari” em veuen més com a fill del meu pare i per això em parlen així… hehe!! però tot això també es pot interpretar com que el discurs de la por geoeconòmica, “de vagar por el espacio sideral por los siglos”, no cal que aquesta gent noruega ens ho desmenteixin, per evident, però que t’animin sempre va bé, ells diuen que podríem ser un país “envejable”, però que amb Espanya ens enfonsarem, si és que ja no ho estem fent ara, això sí unidos!… a la merda l’estat espanyol!!!! Ànims i no afluixem i podrem governar-nos i com a conseqüència tenir la possibilitat de capgirar-nos!
  Ara sí que me’n vaig al llit, no puc més!!! A somiar amb un país millor!
  Una abraçada, Valentí, i gràcies per la vostra paciència amb mi!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s