El Ple de Blanes aprova la moció en defensa de la democràcia i la llibertat d’expressió i de condemna de la repressió policial viscuda el passat 1 d’octubre

El passat dimecres el Ple de l’Ajuntament de Blanes va aprovar una moció impulsada per la CUP en defensa de la democràcia, la llibertat d’expressió i en contra de la repressió policial patida el passat 1 d’octubre. La moció va ser parcialment modificada per altres partits.

La proposta fou aprovada amb 18 vots a favor ( CUP, PSC, EUIA-iCV, PdeCat, Esquerra i Batega) i 3 vots en contra ( PP i Ciutadans).

La moció finalment aprovada va ser la següent:

Moció d’urgència que presenta la CUP contra la repressió política i en defensa de la llibertat d’expressió i la democràcia.

Acords:

-Felicitar el poble català per el seu civisme i la seva determinació en l’exercici del dret a decidir.

-Denunciar l’escalada repressiva perpetrada i planificada per l’estat espanyol i els seus màxims responsables, Mariano Rajoy, el conjunt del seu govern, i els seus cossos de seguretat, Guardia Civil i Policia Nacional, de planificar intencionadament la maniobra repressiva que ha causat  centenars de ferits, alguns greus, durant el desenvolupament de la jornada de 1 d’octubre.

 -Expressar la solidaritat amb els milions de catalans i catalanes que han exercit pacíficament el seu dret a vot tot i patint la intimidació  i la violència policial de l’estat espanyol.

-Donar suport a l’informe dels observadors internacionals sobre el referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

– Reprovar públicament els cossos de la Guardia Civil i la Policia Nacional per la seva actuació el diumenge 1 d’octubre.

-Traslladar aquest acord al govern de la Generalitat de Catalunya i a la resta de governs de les comunitats autònomes, a la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, a la Federación Española de Municipios y Provincias, al Govern de l’Estat Espanyol i als grups del  Parlament Europeu .

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s