La CUP es posiciona sobre la cerca d’alternatives de govern a l’Ajuntament de Blanes

Per a la formació independentista  la situació actual ve condicionada per una emergència social i nacional
El passat divendres es va celebrar el Ple municipal extraordinari de renúncia del fins ara alcalde Miquel Lupiañez, del PSC. En la seva intervenció el regidor de la CUP, Joan Rota, va exposar la valoració inicial que l’assemblea de la formació de l’esquerra independentista ha fet sobre la situació actual al consistori i sobre les possibilitats de governabilitat del municipi per l’any i mig que queda de legislatura.
La CUP vol posar de manifest que tant la governabilitat com la construcció de majories alternatives han de plantejar-se sempre necessàriament en base a les propostes polítiques concretes que creiem imprescindibles dur a terme, ara mateix, amb urgència a Blanes. En aquest sentit la CUP va exposar que “la situació del país ha canviat i la situació del poble també”, i va posar sobre la taula la necessitat d’endegar a Blanes “dos eixos indestriables de treball,  basats en la implementació de la república catalana i en l’assumpció de mesures d’emergència social contra la pobresa”.
                                                            Fotografia de javier calvete
Els darrers dies alguns partits blanencs han difós als mitjans de comunicació i a les xarxes socials que s’està explorant la possibilitat d’assolir acords per plantejar alcaldies i governs alternatius al del PSC, ja sigui aglutinant les esquerres o bé els partits independentistes. Tal com va exposar el portaveu de la formació Joan Rota  “la CUP estem oberts a parlar amb tothom qui estigui disposat a desenvolupar els dos eixos d’emergència social i nacional”. Per la CUP “els dèficits democràtics i la situació de país que han motivat la renuncia de l’alcalde fan que el queda del PSC a Blanes, i per descomptat el PP i Cs, no entrin dins dels paràmetres d’emergència social i nacional que vivim”.
En aquest sentit la CUP va reiterar la proposta d’explotar altres vies de treball col·lectiu en l’àmbit institucional com el treball per comissions per a detectar necessitats i marcar objectius concrets.
Anuncis

5 pensaments sobre “La CUP es posiciona sobre la cerca d’alternatives de govern a l’Ajuntament de Blanes

 1. Hola a tothom, opino que hi han moltes coses concretes per fer que Blanes avanci en democràcia participativa real, justícia social, transparència institucional denunciant i perseguint males pràctiques de tota mena i nivell, aconseguir i consolidar drets socials, personals i ambientals, i també de contribuir de totes les maneres possibles a un augment i defensa dels drets nacionals des de les bases municipalistes conjuntament amb altres municipis…etc… el que vull dir és que penso que com a CUP de Blanes necessitem posar-nos d’acord amb altres forces polítiques, però també amb les entitats cíviques municipals progressistes, sindicats, associacions de veïns… per fer coses concretes i anar avançant, i si cal també per desfer coses concretes per tal de substituir-les per altres de millors pels interessos de les classes populars i més desafavorides pel sistema. Resumint: buscar l’entesa sempre, però per fer què.

  Una abraçada i ànims per seguir i seguir, i moltes gràcies companyes i companys per tot l’esforç que feu.
  A la vostra disposició pel que pugui fer,
  Valentí

  M'agrada

 2. … per fer què… i assegurar-nos, en tot el possible, que no ens instrumentalitzin només per guanyar punts uns altres, i el que és pitjor, desnaturalitzant, rebaixant, adulterant… l’objectiu per fer veure canvi perquè tot segueixi igual… etc. Aquí entraríem en el tenir capacitat de controlar el desenvolupament i la finalitat del com i el què fem, o sigui, obtenir les garanties per no caure en paranys que ens desgastin inútilment sense sentit. I si al final, tot i amb això, no surt con d’entrada volíem, tenir la denúncia política i pública a punt.

  Valentí

  M'agrada

 3. … també penso, que en aquest últim tram abans de les properes eleccions municipals, hem de dinamitzar visiblement, públicament, la nostra presència a l’Ajuntament, de totes les maneres possibles, i una que penso pot ser útil, a part dels Plens Municipals actius i possibles campanyes, és la presència i notes a la premsa, i si veiem per exemple, que es podria fer tal o qual cosa que aniria en favor del poble i no trobem les complicitats sinceres de les altres forces polítiques, fer-ho públic, i posar en contradicció pressionant tot el possible als partits, posar en evidència les seves servituds més enllà dels canvis reals pel bé comú… entesa constructiva real per avançar, i sinó denúncia política pública… que per nosaltres no quedi, que siguin els altres que s’arronsin o “despistin”… pressionar i fer-ho públic, si més no, incomodar l’Establisment fent aflorar les seves contradiccions…

  Una abraçada, Valentí.

  M'agrada

 4. …disculpeu que torni a comentar, sento que és la meva manera de poder fer-hi alguna cosa. Penso que perquè la nostra opció creixi per tal de poder decidir polítiques pel bé comú, i que el nostre projecte es pugui tirar endavant, hem de fer-ho evident a la població, i per tant hem de fer el màxim per d’una banda demostrar que som i podem ser útils amb propostes que afavoreixin els sectors populars treballadors, i per l’altra banda, fer veure a la gent que altres forces polítiques no estan en política per aconseguir els nostres objectius, sinó per servituds a ells mateixos i a sectors de poders que tenen al darrera, que són a qui es deuen per seguir en el poder, poder que l’entenen de manera molt diferent a com l’entenem nosaltres. D’aquí ve la meva pensada de pressionar i “portar fins a les cordes” públicament a aquestes forces polítiques, o sigui intentar desemmascarar-les. Resumint, per una banda fer propostes en positiu pel bé comú dels més desafavorits i per l’altre, intentar demostrar què i qui hi ha al darrera de molts partits polítics. Tot per créixer des de baix, des del municipalisme i fer coixí per canviar estructures bàsiques per la classe treballadora en detriment de les elits extractives. Això augmenta també des de les municipals, les nacionals, fem nació des de el poble.

  Moltes gràcies per aguantar-me el rotllo i una abraçada d’agraïment per tot el que feu.
  Valentí .

  M'agrada

 5. … és clar que com ja vaig dir, s’ha de buscar l’entesa per tal de poder tirar endavant propostes concretes que vagin sumant pel progrés de les majories del poble o sigui, aliances tàctiques i/o estratègiques, i d’altra banda, pressió demostrativa-pedagògica a l’establisment, perquè la gent se’n doni compte de qui son i què i a qui representen realment ells, els guardians del poder establert de sempre pels privilegis d’uns quants, encara que ho emmascarin de “servei al poble”, demostrar que no són la solució sinó la perdurabilitat del problema per la majoria. Cal un canvi real de polítiques i de sistema i per fer-ho, nosaltres i les aliances segons convingui per aconseguir-ho, hem de demostrar que podem ser útils a tal finalitat.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s