Convocatòria de suport a les 20h davant l’Ajuntament en suport de les dues regidores de la CUP de Reus detingudes per obeir el mandat popular

Novament, l’urpa repressora de l’estat espanyol ha actuat. Aquesta ens mostra novament el seu tarannà autoritari i repressor. Per això, ara, davant de la detenció de la Marta Llorens i l’Oriol Ciurana, dos càrrecs electes de la CUP de Reus, amb l’únic motiu d’haver expressat públicament la seva ideologia, posició i conviccions, en relació amb la repressió brutal de la policia el passat dia 1 d’octubre, MANIFESTEM:

 • El nostre rebuig més rotund davant de la persecució, totalment abusiva, que pateixen.
 • Denunciem que el delicte d’odi que els volen atribuir no té res a veure amb els fets de l’octubre, ni amb la realitat d’aquests dies. Aquest delicte no pot servir mai per protegir la impunitat de la policia, ni per a impedir-ne les crítiques, ja que únicament pot i ha de protegir els grups socials que pateixen discriminació ( per raó d’origen, ètnia, ideologia o condició sexual)  però en cap cas pot emparar la impunitat de cap policia ni la prohibició de les protestes. En aquets casos ha de prevaldre sempre el dret a la llibertat d’expressió.
 • Denunciem, a més, que ara els estan aplicant un càstig anticipat, abans del judici, de manera totalment desproporcionada i sense cap justificació. Res no empara una detenció abusiva que es produeix, fins i tot, moltes hores abans de l’hora prevista per a la declaració.
 • Denunciem que la pretesa “justícia espanyola” que ara ordena aquestes detencions entra en manifesta contradicció amb els seus propis tribunals espanyols, que repetidament han fet esment de la llibertat d’expressió per a garantir la impunitat de l’extrema dreta i dels racistes, davant d’actuacions clares de propagació de l’odi xenòfob, i que han protegit tossudament aquest tipus de conductes permetent la seva total impunitat. Hi ha dues maneres d’actuar, segons quina sigui la ideologia de les persones encausades.
 • Així mateix, reiterem el nostre suport a la resta de persones represaliades injustament: LLIBERTAT PRESSOS POLÍTICS! PROU REPRESSIÓ A LES PERSONES EXILIADES!
 •  Per això diem que no reconeixem aquesta suposada justícia espanyola que persegueix les idees legítimes i les conviccions i que empresona les aspiracions democràtiques del nostre poble.
 • Per això manifestem que només obeïrem el mandat democràtic que vàrem rebre del poble català el passat 1 d’octubre. I ens mantindrem tossudament alçats, al mandat democràtic del nostre poble.

LLIBERTAT REGIDORES DETINGUDES!!!!

Anuncis

2 pensaments sobre “Convocatòria de suport a les 20h davant l’Ajuntament en suport de les dues regidores de la CUP de Reus detingudes per obeir el mandat popular

 1. Perfecte! totalment d’acord!, l’estat espanyol interpreta les lleis segons li convenen ja que vol deixar clar que per sobre de la legalitat, és ell qui mana i prou, ningú més!
  Tot això i més, no va de lleis, ni tribunals, ni constitució, ni estat de dret, ni democràcia, NOMÉS va de deixar clar qui mana aquí, qui té el poder de fer i desfer a gust seu: Classe política dominant que té al darrera tots els poders fàctics de l’estat i el sistema econòmic i financer, les oligarquies i les elits de sempre que es multipliquen i reprodueixen només entre elles. Si ets d’aquest club privilegiat tot a favor teu, si no estàs entre aquests privilegiats, fotut estàs! “Para los amigos el favor, para los contrarios, la ley”… “que promulguen leyes, que nosotros adaptaremos los reglamentos y normativas”, “que se jodan”… i encara hi han classes populars i treballadores que volen seguir amb aquest Règim?… que pensin una mica siusplau, que deixin per un moment l’alienació que els imposa el poder, i siguin ells mateixos amb el seu pensament, i vegin què els hi convé més: seguir alienats, manipulats, explotats, enfonsats, o revelar-se, dir prou d’aquest monumental engany que ens porta a tothom al col.lapse, i fer per canviar el rumb de l’història dels pàries de la terra i de la terra mateixa.

  M'agrada

 2. En l’anomenada “transición” no es va fer cap reforma de la justícia franquista, i se sap, els jutges els primers, que si un jutge vol progressar en la seva professió, és bàsic que les seves sentencies siguin favorables a l’interès de l’estat, i que si és condecorat per la policia “nacional” o la guardia civil molt millor per la seva carrera… l’actual ministre de l’interior Zoido és jutge de professió, la immensa majoria de jutges, això és conegut per a tothom, són de caire conservador o molt conservador i no representen la pluralitat de pensament i valors de la societat en general, sobretot, és clar, les classes populars… això és separació de poders? Només amb aquests pocs exemples, ja que no acabarien mai si comencem a anomenar-ne més, es pot veure de que va tot aquesta martingala… són fets incontestables i contrastats, no són opinions:: la gairebé totalitat de la judicatura espanyola està molt decantada a la dreta i sobretot del costat dels interessos de l’estat, són un pilar fonamental de la “unidad de la nación y unos servidores leales de sus intereses” i si algun tribunal en alguna sentencia no s’ajusta a aquest paradigma, l’estat té tots els recursos i facilitats, legals o no, per modificar les resolucions, i per descomptat moure al seu interès jutges d’un lloc a l’altre, mecanisme molt utilitzat, tràfic de jutges… l’estat té la paella pel mànec en això tan bàsic i fonamental per una democràcia real i un estat de dret creïble. Totes les caramboles dialèctiques que utilitzen per disfressar i amagar això, només són un altra de les moltes manipulacions, mitges veritats, falsedats i mentides en que volen entabanar a la població en general… són una organització construïda des de fa segles per la perpetuació d’uns poders i privilegis dominadors d’uns dominats súbdits i subordinats, com ens volen a la majoria de nosaltres. Qui digui el contrari, és que és beneficiari d’aquest històric muntatge, o que és “tonto”, o no té el valor de dir-ho, ja que li pot comportar greus conseqüències en contra… o sigui, que ja estic avisat…
  Valentí

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s