La CUP presenta dues mocions al ple del mes de febrer

La CUP presentarà al Ple del proper dijous una moció per tal que l’Ajuntament de Blanes es posicioni a favor de recuperar les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional Espanyol durant l’última legislatura.

La formació de l’esquerra independentista pretén que el consistori blanenc es sumi a la demanda que ja han aprovat diversos ajuntaments per tal que es tornin a aprovar i aplicar aquelles mesures de caire social tombades pels tribunals espanyols, com el decret d’impostos als bancs, la llei contra la pobresa energètica i la llei d’emergència habitacional contra els desnonaments.

En els darrers dos anys el Tribunal Constitucional ha suspès o anul·lat fins a 46 lleis nascudes amb l’objectiu d’intentar pal·liar la situació d’emergència social en la que viuen molts catalans i catalanes.

Per la CUP la posada en marxa de la república i l’inici del procès constituient passa per desobeïr l’estat, tombar el155 i restablir la sobirania del Parlament de Catalunya fent efectives les mesures socails ja aprovades pel propi Parlament que suposin una millora en les condicions de vida dels catalans i catalanes.

Per altra banda, també es presentarà una moció per tal que l’Ajuntament de Blanes manifesti el suport a sis persones que han estat encausades per defensar el territori i el paisatge en una manifestació en contra de la construcció de la MAT . I alhora, aquest Ajuntament ratifiqui el compromís d’assolir un nou model energètic sostenible caracteritzat per l’estalvi i l’eficiència culminant la proposta sobre el PAES.

 

Anuncis

3 pensaments sobre “La CUP presenta dues mocions al ple del mes de febrer

  1. Penso que aquestes accions, entre d’altres, són les que hem de realitzar, i fer aflorar les contradiccions dels partits com a conseqüència d’aquestes mocions. O estar al costat dels més desafavorits pel injust sistema, o estar al costat del Establisment, l’estus quo que dota de privilegis als oligopolis en contra de les classes populars i treballadores. Això és República Catalana, més enllà de més o menys debat identitari. L’eix vertebrador que uneix i identifica a la República és el benestar social per a tothom. Justícia social amb renda mínima garantida, que també ha tombat l’estat espanyol i moltes més accions socials que sense la rèmora de l’estat espanyol, la República Catalana podria dotar a tots els habitants de Catalunya, sigui quin sigui el seu orígen i vinguin d’on vinguin. República Catalana sinònim de Justícia Social. Catalunya sotmesa a l’estat espanyol sinònim d’empobriment, atur, deutes i dèficits provocats, pensions en perill total, zona de l’estat, d’on aquest estat, només vol per fer-hi extracció depredadora i assimilació absoluta forçada i repressiva, a canvi només de promeses incomplides i repressió violenta de les reivindicacions i demandes socials justes. Quedar-se a Espanya i que ens governin amb sentit de submissió i extracció, o sigui, sinònim de colònia interior, o governar-nos per tenir personalitat pròpia en tot el que faci referència a la nostra cultura i manera de fer, o sigui, llibertat, justícia social i fraternitat amb tots els pobles d’Espanya i del món.

    M'agrada

  2. ¿De veritat algú pensa que lleis com la renda garantida de ciutadania, la llei de la dependència i totes les lleis de protecció social de les persones més necessitades enfront dels oligopolis energètics, i la llei de desnonaments, i moltes més lleis socials com la de les pensions de qualsevol mena, i d’altres lleis de sostenibilitat ambiental i territorial, estan més assegurades per l’estat espanyol, que per la construcció i desenvolupament de la República Catalana? El “todos juntos y unidos mejor” és propaganda pels interessos dels poderosos de sempre. És una modernització en les formes del feudalisme i després del colonialisme, però en el fons, no volen que canviï res en contra dels seus històrics privilegis. O aquí fem una cosa diferent i ens governen amb justícia i honradesa, o ens enfonsarem, això sí “juntos unidos”. Que ens deixin governar-nos de veritat i nosaltres ja tindrem la fraternitat i solidaritat amb tots els pobles que ho necessitin, sense que ens hi obliguin, perquè una solidaritat obligada no és solidaritat, és un impost gestionat entre mig per un estat centralista que entre legalismes i burocràcies se’n queda la major part. Nosaltres ho volem fer directament, sense intermediaris opacs i aficionats a la corrupció, tot controlat per la població, democràcia participativa corresponsable de les accions de govern.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s