La CUP de Blanes presenta una moció per la llibertat dels presos polítics

Arran de l’empresonament de càrrecs electes i de membres del legítim govern de la Generalitat de Catalunya, la CUP de Blanes ha registrat una moció amb caràcter d’urgència per ser considerada en el ple municipal que es celebrarà el proper dimecres 28 de març.

La moció demana que l’Ajuntament de Blanes, així com els grups municipals representats al consitori es posicionin i mostrin el seu suport vers la llibertat dels presos i preses polítiques.

Tal i com s’exposa en la moció, “l’existència de presos polítics no és compatible amb la democràcia” i, per aquest motiu, demana que l’Ajuntament es comprometi a una sèrie d’accions per posar de manifest aquest compromís.

Així la moció demana explícitament que es restitueixi la pancarta amb el lema “llibertat presos polítics” a la façana de l’Ajuntament, d’acord amb el compromís ue la majoria de regidors i regidores del consistori ja varen mostrar fa uns mesos arran de l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

A més la moció posa sobre la taula la possibilitst de col·locar en la web municipal i en la mateixa sala de plensun rètol distintiu demanant la llibertat dels presos polítics.

Un pensament sobre “La CUP de Blanes presenta una moció per la llibertat dels presos polítics

 1. Torno a repetir alguns conceptes sobre la llei i la situació política.

  -Quan algunes persones no accepten la llei, tenen un problema, però quan són moltíssimes persones (més de dos milions), les que no accepten la llei, el problema el té la llei.
  -Para el amigo el favor, para el enemigo la ley y para el indiferente la ley vigente.
  -Dejarlos que promulguen las leyes, nosotros haremos los reglamentos.
  La llei té els seus poderosos pares i s’aplica als seus humils fills.

  El que fractura la societat son les injustícies socials, el dret dominant imposat per la força, les diferencies de classes socials entre pocs que tenen molt i molts que tenen poc… la meitat de la població que volem la independència per anar a favor de tothom, ¿fracturem més, que els que volen seguir manant per la força? Hi ha una important diferència entre aquests dos blocs, uns tenen les armes i la força repressiva i nosaltres estem desarmats i no volem ni podem imposar-nos per la força.
  Quan un Estat s’ha d’imposar per la força i utilitzant lleis que són hereves de les dictadures i una Constitució que actualment els que tenen menys de 57 anys no van votar… Immobilisme polític per seguir amb els privilegis, dominant, manant, imposant… i per acabar, ¿perquè la nostra meitat de gent ha de tenir menys drets que la seva? Si d’això no es
  desprèn una necessitat de solució política el conflicte seguirà existint, què ha de passar perquè això es resolgui?
  Amb Constitució, presó i repressió, es resoldrà?

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s