La CUP demana una reformulació profunda de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge i la Pobresa Energètica de Blanes

El passat 12 de juliol es va reunir a la sala de Juntes de l’Ajuntament la Taula Local pel Dret a l’Habitatge i la Pobresa Energètica de Blanes. Al final de la reunió, el representant de la CUP va comunicar als assistents que en cas que la Taula segueixi funcionant com un organisme merament informatiu i consultiu, la CUP de Blanes es retiraria de la Taula a la propera reunió, exposant les raons que han portat a prendre aquesta decisió.

Per la CUP “l’objecte finalista de la taula no és el d’esdevenir un punt d’informació sobre les actuacions que l’Ajuntament ja realitza en matèria d’habitatge, tal com ha anat succeint al llarg d’aquesta legislatura”. La CUP considera que la Taula Local pel Dret a l’Habitatge i la Pobresa Energètica ha d’anar molt més enllà i ser una eina eficaç de treball i de cerca constant de solucions amb la participació de les institucions públiques, el col·lectius d’afectats i la ciutadania.

Tot i admetre els avanços que s’han fet els darrers anys, obrint la Taula a totes les entitats concernides pel tema d’habitatge i de permetre als militants dels partits assistir a les reunions, l’Ajuntament no ha estat capaç d’afrontar la situació i aportar els recursos suficients, motiu pel qual es segueixen produint situacions de desnonament agressives i de persones que es troben en situació de desemparament sense haver esgotat totes les alternatives de treball. La CUP considera que les administracions locals, en tant que les més properes a la ciutadania, són les que reben en primera instància l’impacte de la situació d‘emergència social i són elles les que han de fer front amb celeritat aquestes situacions per impedir més desgast. Actualment, sense haver-se solucionat encara ni les causes que ens van dur a aquesta crisi ni les seves conseqüències, s’està percebent una nova pressió inflacionària en el mercat de lloguer i de compra d’immobles que està creant una segona onada de misèria sobre una societat encara ferida. Davant de situacions com aquestes lamentem que l’Ajuntament de Blanes no hagi donat cap resposta contundent a aquestes noves problemàtiques.

Trobades més freqüents i convocatòries amb caràcter d’urgència

En aquesta situació d’urgència els anticapitalistes lamenten que l’Ajuntament de Blanes no hagi donat una resposta contundent al greu problema d’habitatge i de pobresa que pateix la vila reforçant les estructures existents i obrint-les a la participació ciutadana. Per la CUP, el govern de Blanes no està complint en matèria de polítiques d’habitatge. Per això cal buscar solucions reals i immediates a les moltes llars que pateixen problemes de pagament, a la dificultat d’emancipació juvenil o el baix percentatge d’oferta de lloguer a preus accessibles.

La CUP demana que la Taula es reuneixi un cop al mes, a data fixa i per la tarda per facilitar l’assistència de tothom. Alhora, la Taula ha de tenir prou agilitat per reunir-se amb caràcter d’urgència i donar resposta ràpida a les necessitats d’emergència habitacional al municipi amb un protocol establert que permeti, en cas de desnonament i una vegada esgotades les negociacions, facilitar l’accés a un habitatge municipal en règim de lloguer social, en un breu període de temps, a les persones afectades.

La necessitat de redactar un nou pla d’habitatge i de municipalitzar la borsa d’habitatge

Per últim, la CUP porta insistint tota la legislatura en la necessitat d’elaborar un nou Pla d’Habitatge, ja que l’actual remunta a 2007/2012 i és un esborrany. La manca d’un Pla d’habitatge actualitzat deixa Blanes a la intempèrie. Per a garantir el dret a l’habitatge a la població blanenca cal primer desenvolupar un estudi actualitzat que concreti les necessitats reals de creixement de la vila i fer una planificació a curt, mig i llarg termini.

Per la CUP el procés de redacció del pla ha de ser obert i participatiu, d’acord amb els agents socials i polítics de la vila per permetre a les persones afectades decidir sobre els aspectes essencials de les seves vides. El retorn de la bombolla immobiliària, la crisi econòmica i la precarietat laboral, unides a la manca de polítiques públiques, contribueixen a crear un escenari molt complicat per trobar un lloguer assequible a Blanes. En aquest sentit la CUP insisteix en que el Pla ha de redefinir i municipalitzar la Borsa d’Habitatge de Blanes.

4 pensaments sobre “La CUP demana una reformulació profunda de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge i la Pobresa Energètica de Blanes

 1. Totalment d’acord!
  Opino que Blanes, ja fa molt de temps, sempre? que ha estat mal governada, i aquest concepte el podríem argumentar i estendre tant, que no em veig amb forces per fer-ho.
  Moltes gràcies CUP, m’agrada aquest to combatiu i contundent! per això estem, per la lluita contínua contra de les injustícies, desigualtats i negligències diverses dels poders públics institucionals que infringeixen a les classes populars i treballadores.
  Recordar que el dret a l’habitatge digne el recull la Constitució del Reino de España, així com també el dret a un treball digne. No compleixen amb drets fonamentals constitucionals… no solament Blanes ha estat sempre mal governada, España també, i tornaríem a obrir un cúmul d’arguments inacabables… fem una primera revolució i Marxem! i després una segona i sempre que calgui, per tal de que la ciutadania sigui el centre del poder, i no les oligarquies i elits extractives, endogàmiques i perpetuables… democràcia real i plena ja!

  M'agrada

 2. Propaganda i més propaganda però res d’eficàcia! Urgeix un canvi radical, cansats de bones intencions i paraules que no tenen res més que això, i d’això, el poble no en viu. Colla de propagandistes, ineptes mediocres, poca vergonyes i vividors! Anar a servir-se del poder que el poble enganyat i adormit els hi atorga. Per a mi, aquest és el resum del projecte polític dels que manen, servir-se i mantenir-se! i per poder-ho fer el màxim de temps possible, posar en marxa tota una estratègia de demagògia propagandista. Menystenen i menys preuen al poble, encara que dissimulen tot el que poden amagats en la suposada democràcia i les seves lleis, reglaments i normatives…legalismes enverinats per mantenir al poble callat i resignat… fins quan abusaran de la nostra paciència?… doncs, fins que els hi deixem fer. La CUP no ha nascut ni viu per acomodar-se a aquesta manera de fer política i viure d’ella. Prou de ser enganyats en nom de la Democràcia. Democràcia segrestada i apropiada en benefici propi.
  Amagats en els amagatalls de les seves lleis i burocràcies, fan el mal en nom del bé. .

  M'agrada

 3. Resum del programa polític de la partitocràcia: Cinisme, demagògia, manipulació, tot embolcallat de màrketing, propaganda i retòrica. Programa polític que es pot sostenir gràcies a impregnar a la ciutadania de grans dosis seculars de fatalisme històric, clientelisme, ignorància i alienació. Així els polítics enlloc de representar al poble, representen als poders fàctics, o sigui, la democràcia es perverteix, i només serveix d’escut legal però no legítim, per seguir i mantenir-se en el poder. Ens fan creure que elegim els nostres representants, i el que de veritat elegim són els representants dels poders poderosos de tota la vida, ells SI que voten i el seu vot Si és vinculant. El nostre vot només és una argúcia, un muntatge de les oligarquies de sempre per camuflar de legítima una estafa al poble, i si ens queixem, llei mordassa, por i repressió… democràcia? a qui volen enganyar? està molt clar, a quants més millor i tant que ho fan! i així ens va, i compte, perquè tot indica que a poc a poc, d’això es tracta, la teoria de la granota bullida, anem a un escenari cada vegada pitjor, si la granota no salta ja! ben bullida quedarà.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s