Comunicat de valoració de la CUP sobre les darreres eleccions municipals

Els resultats de les eleccions municipals del passat 26 de maig han deixat a Blanes un escenari molt obert i alhora molt incert sobre el futur govern i sobre el projecte de poble que els blanencs i blanenques tindrem pels propers anys. Tot i que la CUP, per una trentena de vots, no hem obtingut representació volem fer aquesta valoració perquè entenem que la política la fem entre totes i tots, i la fem per a tothom. I perquè entenem que tot i no superar el llindar del cinc per cent que marca la llei electoral per tenir presència dins del consistori seguim representant a 778 persones que han votat en clau independentista, socialista i feminista.

Aquestes eleccions municipals s’han celebrat en un context global marcat per la repressió política per part de l’estat (amb presos polítics i persones exiliades) i per la vulneració sistemàtica de drets polítics, civils i la criminalització del dret a l’autodeterminació. Els resultats de les eleccions municipals han donat com a guanyadora la candidatura d’ERC, amb un triple empat a 5 regidors amb el PSC i amb Blanes en Comú Podem. Per primer cop des de la refundació del règim franquista l’any 1978 la força més votada a Blanes no ha estat una candidatura liderada ni pel PSC ni per CiU. Al nostre entendre aquesta no és una dada menor, ja que per primera vegada es pot visualitzar una opció objectiva i real de canvi de lideratge polític a la nostra vila.

Aquest 26 de maig, amb el seu vot, la ciutadania de Blanes ha seguit reforçant les opcions més properes a polítiques d’esquerres o progressistes (en un sentit molt ampli del terme) i ha fet que una candidatura partidària de la independència de Catalunya sigui per primera vegada la llista més votada en unes eleccions municipals. A més, les opcions independentistes (ERC, Junts per Blanes, CUP) assoleixen conjuntament el seu sostre històric en nombre absolut de vots, enfilant-se fins als 6311 suports. El sentit de vot del poble de Blanes ha basculat doncs cap a l’esquerra i cap a l’independentisme.

Si bé de les tres forces majoritàries ara a Blanes només el PSC ha governat amb anterioritat (aquesta darrera legislatura ho ha acabat fent amb només 4 dels 21 regidors del consistori) totes elles han format part de diferents equips de govern que, en certa manera, han definit el model de poble que tenim avui. Un model i una manera de fer política no compartit per la CUP. Tot i així, com dèiem més amunt la possibilitat d’un govern amb lideratge diferent al de sempre és real i evident.

En aquest context marcat per la vulneració dels drets polítics i socials, i amb l’esgotament d’aquest model de poble al que ens han conduït els diferents equips de govern que hem tingut fins ara a Blanes entenem que permetre que segueixin governant els de sempre seria una aberració. Al nostre entendre permetre que el PSC, puntal del règim i de la repressió (ara i en diferents etapes de la “democràcia”), i responsable en part del que ara tenim a Blanes seria directament una estafa. I ho seria encara més si això succeís amb el vist-i-plau i favors prestats de la dreta espanyolista amiga de l’extrema dreta. Uns favors que, no oblidem, sempre caldrà tornar. Aquestes maniobres sembla que estan a sobre la taula a d’altres ajuntaments. I ens preocuparia que el govern de Blanes es decidís no pas segons les necessitats objectives de Blanes, sinó en base a una sèrie d’acords i pactes que superin l’àmbit municipal, amb reparticions de cadires a diputacions, consells comarcals, o fins i tot a l’estat espanyol. En aquest sentit reivindiquem la independència municipal per prendre totes les decisions pensant només en Blanes.

Nosaltres farem oposició. Dins i fora. Amb tots els mitjans.

Un pensament sobre “Comunicat de valoració de la CUP sobre les darreres eleccions municipals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s