La CUP de Blanes recolza onze projectes d’entitats locals a la quarta convocatòria de “Diners al Carrer”

Per quart any consecutiu la CUP de Blanes ha celebrat la convocatòria “diners al carrer”, una iniciativa que pretén retornar al municipi part dels ingressos que van percebre de l’Ajuntament de Blanes el regidor i la regidora de la CUP el darrer any de la legislatura 2015-2019. Per fer-ho la formació de l’esquerra independentista va obrir, tal com ja havia fet en edicions anteriors, una convocatòria d’ajuts econòmics adreçada a entitats, organitzacions i moviments socials de Blanes.

En la convocatòria d’enguany la CUP ha destinat 3.000 euros a projectes solidaris, socials, culturals, educatius, ecologistes, de cooperació, de promoció de la igualtat i la cohesió social. En aquesta ocasió han estat 11 les entitats locals que han presentat els seus projectes, el quals han estat valorats al llarg de les darrers setmanes tant per l’assemblea de la CUP de Blanes com pel conjunt de les entitats participants.

El projectes més ben valorats han estat els de AECC-Catalunya contra el càncer, amb una proposta d’atenció psico-oncològica per pal·liar les alteracions derivades de malalties oncològiques; i el de l’entitat Blanes Solidari, per dur a terme assessorament jurídic a persones migrades, refugiades i en situació de vulnerabilitat. Van rebre també sengles aportacions l’AMPA de l’escola d’Educació Especial Ventijol, per millorar la comprensió de l’entorn a persones amb necessitats especials mitjançant pictogrames, i ACAPBLANES, amb una iniciativa per consolidar teràpies de rehabilitació de la memòria i el llenguatge en afectades de parkinson i malalties neurodegeneratives. La resta d’ajudes es van distribuir entre la resta d’entitats participants: MIFAS, Socialesport, Voluntariat Blanenc, S’Agulla, Sa Gatonera, Fundació Vicente Ferrer i l’Associació de dones artesanes de Blanes.

La CUP ha destinat en quatre anys un total 16.000 euros al teixit associatiu blanenc.

Amb aquesta quarta edició la CUP tanca el cicle de convocatòries “Diners al carrer” corresponent a la legislatura 2015-2019. En total la CUP ha ajudat a impulsar 29 projectes de 19 entitats diferents al llarg dels darrers quatre anys, destinant-hi 16.000 euros procedents dels ingressos que la formació va rebre de l’Ajuntament de Blanes per tenir-hi representació amb un regidor i una regidora.

La CUP ha destacat que aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al fet que, a diferència de tota la resta de partits amb representació al consistori, els regidors cupaires van percebre únicament 250 euros mensuals durant tota la legislatura 2015-2019. Això va permetre destinar la resta dels ingressos a impulsar, entre d’altres iniciatives, el projecte de “Diners al carrer” i aportar un granet de sorra per incentivar un teixit associatiu viu, crític i actiu.

La CUP valora molt positivament el balanç dels quatre anys de “Diners al carrer” i lamenta la deixadesa històrica del l’Ajuntament de Blanes vers el teixit associatiu local. Finalment la CUP comunica que la d’enguany ha estat, de moment, la darrera convocatòria de “Diners al carrer”, donat que des de les passades eleccions municipals la formació de l’esquerra independentista ha deixat de tenir representació al consistori blanenc.

Consulteu els projectes presentats al següent enllaços:

AECC-Catalunya

Blanes Solidari

Ampa Ventijol

ACAP Blanes

Mifas

Social Esport

S’Agulla

Voluntarietat Blanenc

Sa Gatonera

Vicente Ferrer 

Dones Artesanes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s