NOTA DE PREMSA DE LA XARXA SOLIDÀRIA

AGRAÏM EL SUPORT ECONÒMIC DE LES ENTITATS I GRUPS MUNCIPALS (CUP i JxC) AL PROJECTE D’ACOLLIDA HABITACIONAL I D’ACOMPANYAMENT I COHESIÓ SOCIAL.

Captura de Pantalla 2020-05-16 a les 11.01.45

El conjunt de les persones i entitats que participem en el projecte d’acollida habitacional, acompanyament i cohesió social, coordinades en la xarxa solidària amb les persones migrades i refugiades de Blanes, volem expressar el nostre agraïment a les entitats, grups municipals, partits i persones a títol individual que ens han manifestat la seva solidaritat i, conscients de les dificultats econòmiques inherents a un projecte d’aquestes característiques, han fet aportacions solidàries.

Aquest projecte va néixer amb l’ambició de ser un projecte estratègic de poble que contribuís a donar resposta a les necessitats d’acollida habitacional i acompanyament de moltes persones nouvingudes en situació de vulnerabilitat.

Va sorgir de l’entranya mateixa d’una realitat de fet com era el tancament de càries desenes de persones primer a l’esbarjo parroquial i després a Modes Àfrica.

I es van poder materialitzar gràcies a la coordinació entre Serveis Socials i La Xarxa, que va esdevenir subvenció del Dipsalut al projecte, mitjançant un conveni amb l’Ajuntament.

Aquest conveni, i la col·laboració econòmica i de gestió d’Acció Solidària Mediterrània i Blanes Solidari, d’aliments de Càritas, de productes de neteja de Creu Roja i de l’aportació en efectiu de grups municipals o partits com la CUP o Junts per Blanes o de persones a títol individual, ens ha permès fins ara mantenir el lloguer, els subministraments i la subsistència alimentària i d’articles de primera necessitat.

La crisi, com en el cas de tantes altres iniciatives i projectes, posa en perill el nostre. Les persones acollides fins a l’estat d’alarma, tot i la seva situació encara no regulada, podien anar fent treballs precaris i alguna aportació als subministraments. Ara no, i ens estem veient obligats a no fer el pagament de l’aigua, la llum o el gas.

És per això que vam demanar als grups municipals o les executives dels seus partits la seva col·laboració. És per això que agraïm la resposta positiva de la CUP i Junts per Blanes. És per això que esperem que la resta ens respongui aviat també de manera positiva. Perquè entenem que es tracta d’un projecte estratègic de poble sensible a la problemàtica dels més desfavorits entre els desfavorits.

Blanes, a 5 de maig de 2020

XARXA SOLIDÀRIA AMB LES PERSONES MIGRADES I REFUGIADES

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s