COMUNICAT FESTA MAJOR

COMUNICAT CUP BLANES

QUÈ PASSA AMB LA FESTA MAJOR?

El passat 26 de Maig, l’Ajuntament de Blanes, juntament amb el departament de Cultura i festes, va anunciar la suspensió del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici. 

En primer lloc, la CUP de Blanes recolza la decisió de l’Ajuntament de vetllar per la salut i la seguretat de totes. També volem agrair el seu reconeixement a les professionals, majoritàriament dones, que han estat al capdavant de la lluita de la Covid-19 però cal insistir que a les treballadores del sector públic no els calen només homenatges: el millor reconeixement és lluitar per garantir que tinguin unes condicions de treball dignes. Les militants de la nostra assemblea compartim també el dol amb les víctimes d’aquesta epidèmia; unes víctimes que caldrà valorar amb perspectiva de classe i de gènere.

Davant la manca d’informació i concreció del comunicat de l’Ajuntament de Blanes la CUP exposa:

  • L’excessiu protagonisme i pes que el Concurs Internacional de Focs d’Artifici té a la Festa Major.
  • La manca d’informació i claredat per part de l’equip de govern alhora d’aclarir a què es destinarà la partida pressupostària assignada al concurs de Focs.
  • És urgent explicar quin és el format que adoptarà  la Festa Major.
  • El menysteniment per part de l’Ajuntament de les entitats, les principals perjudicades per la incertesa generada.
  • Tal i com han fet diversos ajuntaments, dedicar una part de la despesa destinada al concurs de focs d’artifici a mesures de reactivació econòmica i social. 
  • Aquesta crisi ha de suposar una oportunitat per replantejar-nos el model de Festa Major i dotar-nos d’espais i activitats d’oci alternatius.

La Festa Major és la festa dels veïns i les veïnes de Blanes. La de tothom. Per això demanem que es treballi amb la implicació de totes. Serà diferent, però sempre la voldrem inclusiva, participativa i amb la il·lusió que l’any que ve hi tornarem i serà millor.

Ens trobem als carrers!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s