Què volem

Resum del programa polític

1.- Activem el pressupost participatiu i les consultes populars vinculats per decidir-ho tot. Donem veu a les entitats.

2.- Potenciem la inclusió i la cohesió social impulsant projectes pels col·lectius més vulnerables (albergs i horts socials, models cooperatius d’habitatge social…).

3.- Garantim l’accés a l’habitatge i aturem els desnonaments. Redacció immediata del nou pla local d’habitatge, impulsem un parc públic i social d’habitatge, sancionem els pisos buits i de grans tenidors i bonifiquem la primera residència. Apliquem la llei 24/2015.

4.- Redistribuïm la riquesa, qui més té més paga. Tarifació social per garantir l’accés a l’educació i als serveis bàsics.

5.-Prou externalitzacions. Garantim l’estudi per municipalitzar serveis públics (aigua, escoles bressol, cementiri…).

6.-Apostem per un urbanisme sostenible, eficient i respectuós amb l’entorn. Proposem dos grans faixes verdes que connectin els barris i espais verds urbans de Blanes.

7.-Respectem i defensem el nostre territori. Potenciem el delta de la Tordera com a espai natural privilegiat. No a la C-32.

8-Apostem per l’energia verda i la contractació de cooperatives d’energies sostenibles per part de l’Ajuntament. Desenvolupar el model de recollida selectiva porta a porta a tots els barris de Blanes.

9.-Escoltem al jovent. Recuperem el punt jove, donem més vida al carrer i recuperem l’espai públic.

10.-Pel compliment estricte de la llei de protecció animal i de les responsabilitats legals que té l’Ajuntament. Impulsem campanyes de sensibilització.

Fem de Blanes un municipi compromès amb el mandat de l’1 d’Octubre. Per la independècnia i la República.

 

 

 

 

——————————— ELECCIONS ANY 2015———————————————

Resum del programa polític

1.-MÉS TRANSPARÈNCIA EN LA GESTIÓ PÚBLICA
Aportarem transparència a la gestió municipal convocant audiències públiques sobre temes de gran transcendència i fent pública tota la informació dels plens municipals. Potenciarem l’audiència pública juvenil per fer partícip al jovent.

Ens comprometem a destinar part dels ingressos com a grup municipal a iniciatives locals. Limitem sous i mandats de les nostres regidores.

2.-REDUIR LA PAPERASSA
Simplificarem les ordenances i els reglaments. Facilitarem els tràmits administratius a la ciutadania, a les entitats i a les empreses.

3.-PARTICIPACIÓ CIUTADANA, L’AJUNTAMENT AL SERVEI DEL POBLE
Posarem en marxa un pressupost plenament participatiu en què entitats i ciutadans tinguin poder decisori real, amb consultes populars sobre temes de transcendència.

Ampliarem la participació ciutadana en els Plens Municipals garantint la veu de totes les entitats i ciutadans incloent el dret a rèplica.

Reactivarem el Pla director de Participació Ciutadana.

4.-UN TEIXIT ASSOCIATIU, VIU, CRÍTIC I ACTIU
Recolzarem els projectes autogestionats i fomentem el treball en xarxa i la cogestió dels espais públics, tot defugint el clientelisme.

5.-UN URBANISME AL SERVEI DEL POBLE
Connectarem els barris mitjançant les zones verdes i nous espais peatonals.

L’espai públic és patrimoni de totes. Disminuirem places de zones blaves en aquells barris més castigats.

No a la C-32. Valorem alternatives, la conservació del nostre entorn natural és una prioritat.

Apostarem per un turisme sostenible i per un comerç de proximitat.

6.-MUNICIPALITZAREM SERVEIS

Municipalitzarem serveis, com ara la llar d’infants, i impulsem la contractació de cooperatives i empreses respectuoses amb els drets laborals i arrelades al territori.

7.-COHESIÓ I JUSTÍCIA SOCIAL
Per un projecte educatiu de ciutat, distribució equilibrada de l’alumnat.

Blanes ciutat lliure de desnonaments: Oposició frontal als desnonaments, lloguer forçós dels pisos buits en poder dels bancs i especuladors, aprofitament d’edificis i locals municipals.

Impulsarem consells veïnals de barri i ciutat que promoguin programes de convivència, solidaritat i mediació intercultural. Acció social arrelada a les necessitats de la població.

Garantirem accés lliure al padró per tenir dret a educació, salut i serveis socials.

Informació eficaç i transparent dels recursos municipals i apropament a la realitat de les persones immigrades. Potenciem la cultura popular com a eina de cohesió.

8.-CAP A LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA

Treballarem per a superar l’actual marc de producció socialment i econòmicament insostenible, promovent la pagesia ecològica i la pesca amb arts artesanals com a paradigma d’una economia ecològica.

Defensarem la gestió pública, directa i transparent de tot el cicle de l’aigua.

9.-UN MÓN MÉS JUST I SOLIDARI
Incrementarem dels programes de cooperació i solidaritat internacionalista. Realitzarem una feina permanent de pedagogia social i conscienciació popular.

10.-CAP A LA INDEPENDÈNCIA
Des del carrer i l’Ajuntament farem de Blanes un municipi compromès de manera clara, ferma i irrenunciable amb la independència de Catalunya i la construcció dels Països Catalans.

Trobareu aquestes propostes més detallades, i moltes més, al nostre programa polític.

Capgirem blanes - eina cup

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s